Hvad er Minecraft?

Minecraft er et populært computerspil blandt børn. Grafikken er meget simpel – alt er opbygget i firkanter – og konceptet er, at spilleren har en figur/avatar, som kan samle blokke af forskellige materialer. Blokkene kan være af blandt andet træ, sten, guld og sand. Spilleren kan flytte rundt på blokkene og lave nye blokke (crafte). Man kan grave miner, konstruere bygninger, bygge kunst og angribe hinanden og nattens monstre - enten alene eller med andre spillere.

Det overordnede mål i spillet er at samle ressourcer samt konstruere bygninger og redskaber til at overleve mod de monstre, der kommer frem efter solnedgang og i minernes mørke.

Tre måder at spille Minecraft på
Der findes overordnet tre måder at spille Minecraft på, men de mindste børn (4-6-årsalderen) vil ofte lege sig igennem spillet og ikke spille det på 'den rigtige måde'.

Creative
Spilleren har ubegrænsede ressourcer, så han/hun skal ikke tænke på sult eller andre farer, men kan give fantasien frit spil til at konstruere finurlige bygninger eller kunstværker. Der kan stadig dukke monstre op, men de angriber kun, hvis spilleren har provokeret dem.

Classic
Den første version af Minecraft kan man stadig spille. Classic er gratis og fungerer på mange måder ligesom Creative – spilleren har ubegrænsede ressourcer, der er ingen monstre og dyr, men der er færre blokke end i den nye version af Minecraft, og nogle blokke ”opfører” sig anderledes end i den nye version.

Survival
Her er udfordringen større end i Creative. For at kunne bygge noget eller grave en mine skal man først indsamle materialer. Specielle ressourcer kan kun indsamles med specialværktøj, som skal 'craftes'. I denne spiltilstand har spilleren en helbreds- og en sultbjælke, som viser, hvor tæt spilleren er på at dø. Den fulde version af Minecraft koster omkring 180 kr.