Hvad er fortnite?

Fortnite er et gratis onlinespil. Det er et af de mest populære spil blandt danske unge og børn og kan spilles på computer, PlayStation, xBox, samt tablet og mobiltelefon.

Spillere har i Fortnite mulighed for at spille tre forskellige spil: Fortnite: Save the World, Fortnite Creative og Fortnite Battle Royale. Sidstnævnte, Battle Royal, er det klart mest populære af de tre, hvorfor det ofte er dette spil, der henvises til, når børn og unge taler om Fortnite.

Fortnite Battle Royal
I Fortnite Battle Royal spiller op til 100 spillere mod hinanden med mulighed for at kæmpe alle mod alle, to og to eller i hold af tre til fire spillere. Spillerne konkurrerer om at blive den sidste person, den sidste duo eller det sidste hold på banen.

Spillerne starter med at blive kastet ud uden våben fra en ”Battle Bus”, der flyver højt over banen. Når de lander, gælder det om at få fat i våben, genstande og ressourcer, der ligger spredt rundt på den store bane. Målet er at angribe og eliminere modstanderne og samtidig at holde sig selv i live.

Mens spillerne render rundt efter ting og sager, bygger fort og andre beskyttende bygninger og forsøger at skade hinanden, skrumper banen lidt efter lidt på grund af en faretruende storm. Når banen skrumper, tvinger det spillerne til at komme tættere på hinanden og dermed også at gå til angreb på hinanden.