Hvad er 4Chan?

4chan er et internetforum, hvor det handler om at poste tekst og dele billeder. ’Chan’ er en forkortelse af det engelske ord ’channel’.

På 4chan kan brugerne diskutere mange forskellige emner, og på undersider deler brugerne indhold inden for specifikke interesseområder. Brugerne på 4chan er som udgangspunkt anonyme, og ens ’brugernavn’ hedder derfor blot ’Anonymous’. Det er på 4chan, at hackergruppen ’Anonymous’ begyndte.

Besøg 4chans hjemmeside og læs mere.

Grænseoverskridende indhold
På 4chan kan man finde sjovt indhold, og børn og unge kan finde vej til 4chan, fordi de finder en særlig side, der handler om et bestemt interesseområde. Eksempelvis sider, som er dedikeret til at dele sjove kattevideoer eller skøre memes. 4chans brugere har ry for at være kreative og være ophav til sjovt indhold, der senere finder vej til sider som Reddit, BoredPanda og Facebook.

Indhold på 4chan kan dog have særdeles grænseoverskridende karakter, og man kan ved få klik ende på sider, hvor indholdet kan være ulovligt, voldsomt og meget stødende. Der bruges ofte meget groft sprog, og er et minimum af kontrol på hjemmesiden. Man kan eksempelvis finde informationer, som er bandlyst på andre hjemmesider.

Tal med barnet om brugen af 4Chan
Hvis dit barn eller dine elever bruger 4chan anbefaler vi i Red Barnet, at du som forældre eller fagperson taler med barnet om retningslinjer for brug af forummet. Tal om, hvilke sider barnet må besøge på 4chan og find retningslinjer som passer til jer.