Red Barnet giver børn en venskabsfamilie

Hjem til os

Hjem til Os er en indsats fra Red Barnet og Københavns Kommune, som hjælper børn i udsatte positioner ved at give dem en frivillig venskabsfamilie.

Hjem til Os udvikler og afprøver en model for at matche børn med frivillige, lokale familier.

Indsatsen udvikles i samarbejde med Københavns Kommune. Børn fra familier med en sag i Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge kan blive tilbudt en frivillig venskabsfamilie. Barnet kan være i alderen 5-13 år.

Barnet besøger familien en eftermiddag om ugen i 1 år.

Skal din familie være med?

I Hjem til Os får I en unik mulighed for at få en relation til et barn og gøre en forskel for en familie i en udsat position – ved at gøre som I plejer. Til glæde for alle. Hvis det lyder som noget for jeres familie, så udfyld venligst denne formular.

Hvad er Hjem til Os?

I et Hjem til Os-forløb bydes barnet velkommen som en del af familiens hverdag. Det vil sige, at barnet bliver en del af alle de små, nære hverdagsbegivenheder, som familien i forvejen gør.

Det kan fx være madlavning, højtlæsning, spille et spil, fodbold i haven, hoppe på trampolin, gå en tur med hunden osv.

Tidspunktet for det ugentlige besøg aftales med forældrene, men besøgene ligger indenfor tidsrummet kl. 15-20. Det er den frivillige familie, der henter og bringer barnet.

Barnet besøger familien en eftermiddag om ugen i 1 år.

Hvad er formålet med Hjem til Os?
Hjem til Os skal give barnet et ugentligt frirum – og et indblik i, hvordan andre familiers hverdag kan se ud. Barnet får nye relationer og gode oplevelser sammen med den frivillige families børn og voksne, og frivilligheden giver en følelse af at blive valgt til. Barnet kan få styrket sine sociale kompetencer, sin tro på sig selv og på sine muligheder i livet. Forløbet kan også være med til at give barnets forældre mere overskud til at håndtere deres hverdag – hvilket også kan komme barnet til gode.

Hvor og hvornår?
Hjem til Os er et tilbud til børn i Københavns Kommune, hvor barnet eller familien har en sag i Socialforvaltningens Borgercenter Børn og Unge. Barnet matches med en frivillig familie fra barnets egen bydel i Københavns Kommune.

Pt. søger vi både børn og frivillige familier fra alle bydele i Københavns Kommune. Hjem til Os forløbet under Red Barnet varer i 1 år. Mange vælger dog at fortsætte kontakten bagefter. Håbet er, at venskabsfamilien også i fremtiden vil være en støtte for barnet.

Du kan læse mere og sende en ansøgning ved at klikke på det relevante link herunder.

Kontakt
Kontakt projektleder Anna Furbo på [email protected] eller telefon 2981 5934, hvis du vil høre mere eller har spørgsmål til indsatsen.

Projektet løber fra 2020-2024 og er støttet af VELUX FONDEN

Hvad har deltagerne sagt om Hjem til Os?
Det giver et ubetaleligt perspektiv på livet at åbne sit hjem og hjerte for et barn, der har brug for det. Vi er glade, og vi glæder os til næste tirsdag!
- Frivillig

Jeg får altid knækbrød med ost, når jeg kommer. Det kan jeg rigtig godt lide. Jeg kan godt lide at spille Fisk med de voksne. Og de laver god aftensmad. Jeg elsker at gynge og gå på legepladsen med dem.
- Venskabsbarn

Da vi havde afleveret ham i aftes, talte vi om, at vi faktisk synes det i lige så høj grad er os, der har fået en gave, som det er ham.
- Frivillig

Grafik for projektet Hjem til os