Red Barnet giver børn en venskabsfamilie

Hjem til os

Hjem til Os er en indsats fra Red Barnet og Københavns Kommune, som hjælper børn og unge i udsatte positioner ved at give dem en frivillig venskabsfamilie.

I Hjem til Os matcher Red Barnet børn og unge med frivillige, lokale venskabsfamilier.

Indsatsen er drevet af Red Barnet i et samarbejde med Københavns Kommune. Hjem til Os henvender sig til børn og unge på 4-17 år fra familier med kontakt til Borgercenter Børn og Unge. Børn i alderen 4-13 år, som er anbragt på et børne- eller ungehjem er også en del af målgruppen.

Barnet besøger familien en eftermiddag om ugen i 1 år.

Skal din familie være med?

Som venskabsfamilie for et barn eller ung i Hjem til Os får I en unik mulighed for at opbygge en stærk relation til et barn eller en ung - til glæde for alle. I er med til at gøre en forskel for barnet/den unge og deres familie - ved at gøre som I plejer. Hvis det lyder som noget for jeres familie, så udfyld venligst denne formular.

Hvad er Hjem til Os?

I et Hjem til Os-forløb bydes barnet velkommen som en del af familiens hverdag. Det vil sige, at barnet bliver en del af alle de små, nære hverdagsbegivenheder, som familien i forvejen gør. Det kan for eksempel være madlavning, samtale, spille et spil, spille fodbold, hoppe i trampolin, hjælp til lektier, gå en tur med hunden, lave kreative ting sammen eller bage en kage, osv.

Tidspunktet for det ugentlige eftermiddagsbesøg aftales med forældrene (eller kontaktpersonen, hvor barnet er anbragt). Det er den frivillige familie, der henter og bringer barnet.

Barnet besøger familien en eftermiddag om ugen i 1 år.

Hvad er formålet med Hjem til Os?
Hjem til Os skal give barnet/den unge et ugentligt frirum – og et indblik i, hvordan andre familiers hverdag kan se ud. Barnet får nye relationer og gode oplevelser sammen med den frivillige families børn og voksne, og frivilligheden giver en følelse af at blive valgt til. Barnet/den unge kan få styrket sine sociale kompetencer, sin tro på sig selv og på sine muligheder i livet. Forløbet kan også være med til at give forældrene mere overskud til at håndtere deres hverdag – hvilket også kan komme barnet eller den unge til gode.

Hvor og hvornår?
Hjem til Os er et tilbud til børn og unge i Københavns Kommune, hvor barnet/den unge eller familien har kontakt til Borgercenter Børn og Unge. Barnet/den unge matches med en frivillig familie fra barnet eller den unges egen bydel i Københavns Kommune.

Pt. søger vi både børn og frivillige familier fra alle bydele i Københavns Kommune. Hjem til Os forløbet under Red Barnet varer i 1 år. Mange vælger dog at fortsætte kontakten bagefter. Håbet er, at venskabsfamilien også i fremtiden vil være en støtte for barnet.

Læs mere og send en ansøgning til at blive venskabsfamilie.

Kontakt
Kontakt projektleder Anna Furbo på [email protected] eller telefon 2981 5934, hvis du vil høre mere eller har spørgsmål til indsatsen.

Hjem til Os er udviklet i et partnerskab mellem Red Barnet og Københavns Kommunes Borgercenter Børn og Unge med støtte fra VELUX FONDEN 2020-2024.

De gode resultater har ført til en forankring af indsatsen i Københavns Kommune i 2024-2027.

Indsatsen er fra 2024 udvidet til også at være målrettet børn 4-13 år anbragt på børne- eller ungehjem.

DET HAR DELTAGERNE SAGT OM HJEM TIL OS

Det giver et ubetaleligt perspektiv på livet at åbne sit hjem og hjerte for et barn, der har brug for det. Vi er glade, og vi glæder os til næste tirsdag!
- Frivillig

Jeg får altid knækbrød med ost, når jeg kommer. Det kan jeg rigtig godt lide. Jeg kan godt lide at spille Fisk med de voksne. Og de laver god aftensmad. Jeg elsker at gynge og gå på legepladsen med dem.
- Venskabsbarn

Da vi havde afleveret ham i aftes, talte vi om, at vi faktisk synes det i lige så høj grad er os, der har fået en gave, som det er ham.
- Frivillig

I bilen hvor vores søn siger farvel til vores venskabsbarn, hvisker han til ham, mens de krammer: ”Husk, at vi er bedste venner” ❤️
- Uddrag fra forælders logbog

Hun vil gerne lære at hækle, så det øver vi - ca. 10 minutter ad gangen 🙂 
- Uddrag fra forælders logbog

Læs også historien i Børneavisen om Sebastian på 11 år, der besøger sin venskabsfamilie hver mandag.