Landene på Afrikas Horn 

er lige nu ramt af en af de værste tørker i 40 år

Landene på Afrikas Horn  er lige nu ramt af en af de værste tørker i 40 år

Giv et bidrag i dag, og støt børn i akut nød
Giv et bidrag i dag, og støt børn i akut nød

Over 18 millioner mennesker er i akut sultkrise allerede. Kommer hjælpen ikke, vil tallet stige til over 20 millioner.

En dødelig kombination af krig, klimaforandringer og skyhøje fødevarepriser 

Sultkrisen på Afrikas Horn skyldes blandt andet en dødelig kombination af klimaforandringer, krig og fødevarepriser, der er eksploderet
samt utilstrækkelig humanitær hjælp indtil videre. 

Klimaforandringerne viser sig som tørke og ustabile regnsæsoner, der år efter år får høsten til at fejle. Oven i det har sværme af
græshopper spist op mod 70% af de afgrøder, der trods alt blev til noget de sidste to år.
 

Derudover har krigen i Ukraine samt eftervirkninger af corona-pandemien fået fødevarepriserne i hele verden til at stige.
I landene på Afrikas Horn har det alvorlige konsekvenser, fordi de importerer op mod 84% af deres hvede fra udlandet.
En betydelig del kommer fra netop Ukraine og Rusland.

Afrikas Horn er en samling af fem lande i Østafrika. Vi er til stede i Etiopien, Kenya og Somalia. 

Vi er til stede i

Somalia

I Somalia er over 7 millioner mennesker i akut sultkrise, mens 1,5 millioner børn under fem år lider af akut underernæring.

Etiopien

I Etiopien har over 8 millioner mennesker brug for hjælp for ikke at ende i hungersnød, mens 850.000 børn under fem år lider af akut underernæring. 

Kenya

I Kenya lider over 940.000 børn under fem år af akut underernæring, mens over 4 millioner mennesker er i akut sultkrise. 

Red Barnets katastrofefond

Børnekatastrofefonden sikrer, at vi har midler til at rykke ud med beskyttelse, mad, vand og lægehjælp på få timer til akutte katastrofer rundt om i verden. Den sikrer dermed, at børn ramt af krig og katastrofer ikke skal vente på, at vi samler nok penge ind til at kunne hjælpe dem. 

Børnekatastrofefonden sender hjælpen hen, hvor der er størst behov. Det gør, at hjælpen også når frem til børn i katastrofer, som ellers ikke har fokus i medierne. De glemte kriser. 

I 2021 sikrede fonden, at vi kunne nå ud med akut hjælp til 17 millioner mennesker, heriblandt 10 millioner børn, på verdensplan. 

Når du støtter vores indsamlinger til børnekatastrofefonden, går pengene til børn ramt af katastrofer og konflikt. Og lige nu er vores fokus på Afrikas Horn, fordi det humanitære behov der er stort. 

Vi er der for børnene med mad, vand og økonomisk hjælp 

Vi er til stede i landene på Afrikas Horn. Gennem lokale partnere hjælper vi børn og deres familier med at overleve nu - og i fremtiden. 

  • Vi behandler børn for akut underernæring 
  • Vi leverer rent drikkevand 
  • Vi giver økonomisk hjælp som en form for socialt sikkerhedsnet 
  • Vi hjælper familierne med at tilpasse sig klimaforandringer ved blandt andet at dyrke jorden med modstandsdygtige frø 
  • Vi sikrer børn livsvigtig skolegang med blandt andet læring om klimaforandringernes konsekvenser samt hvordan de skal tilpasse sig hertil 

I 2021 nåede vi på Afrikas Horn ud til 7,5 millioner børn med blandt andet behandling for akut underernæring, rent drikkevand og økonomisk hjælp.

Hjælpen virker 

Sammen med lokale partnere er vi til stede i lande ramt af sultkatastrofer. Vi uddeler ikke blot mad og vand, men hjælper børn og deres familier med at tilpasse sig klimaforandringerne, så de fremover er mere modstandsdygtige over for eksempelvis tørke.  

  • I 2011 udbrød der hungersnød efter to sæsoner uden regn. Og det endte fatalt. 
  • Seks år senere - i 2017 - så situationen ud til at udvikle sig til en katastrofe igen. Men her sikrede en international opbakning hjælpen i tide. Det gjorde, at hungersnød blev afværget. 
  • I 2017 blev der bygget vigtig infrastruktur, så hjælpen fremover nemmere kommer frem. 

Verdenssamfundet viste i 2017, at vi sammen kan hjælpe de lande, der er allerværst ramt af de globale klimaforandringer. 

Her i 2022 står landene over for både ustabile regnsæsoner, sværme af græshopper, krig, klimaforandringer og skyhøje fødevarepriser. Alligevel står det ikke værre til end i 2011. Det viser, at befolkningen har fået bedre værktøjer til at klare sig bedre i krisetider. 

Men enhver befolkning har grænser for, hvor mange kriser den kan håndtere. Afrikas Horn har nået sin grænse.