Sammen beskytter vi børn
i Ukraine

Sammen beskytter vi børn i Ukraine

450 kroner svarer til, at vi kan give tæpper til fem børn, så de kan holde sig varme.

Krigens rædsler kan sætte sig i børnene

Krigen i Ukraine fortsætter desværre ufortrødent med missilangreb og menneskelige ofre til følge. Mange børn kæmper en daglig kamp for at holde bekymringer og angst for døren, mens deres fremtid både er utryg og usikker.
Vi er til stede for at hjælpe børnene og deres familier. Men vi kan ikke gøre det alene.

Vi har med vores indsatser i og udenfor Ukraine hjulpet over 1 million børn og familier siden februar 2022.

Sådan hjælper vi børnene

Akut hjælp

mad, vand og medicin

Vi er til stede i Ukraine og i Polen, Rumænien og Litauen. Med lokale organisationer sørger vi for mad, vand, lægehjælp og pengeoverførsler til de familier, der har allermest brug for det.

Beskyttelse

fysisk og mentalt

Vi tager imod børn og deres familier samt børn, der flygter alene. Med lokale partnere giver vi psykologisk førstehjælp og et frirum fra kaos - blandt andet med terapihunde.

Skolegang

udvikling og læring

Vi støtter myndighederne, så børn kan fortsætte deres læring og udvikling. Vi uddeler undervisningsmateriale og giver lektiehjælp til børn på biblioteker og i forsamlingshuse. Vi uddeler også aktivitetskits  med farver og opgavebøger til de børn, der stadig sidder i beskyttelsesrum mange af døgnets timer. 

Vi hjælper børn med at bearbejde voldsomme oplevelser

Udover at sørge for at dække børnenes akutte og fysiske behov har vi et massivt fokus på deres mentale tilstand. I de børnevenlige områder, som vi driver med lokale partnere, giver vi børnene psykologisk førstehjælp, psykosocial støtte og mulighed for at deltage i aktiviteter, der hjælper dem med at bearbejde de oplevelser, som krigen har givet dem.

Terapihunde beroliger børnene

I et af vores projekter bruger vi terapihunde, som kan være beroligende for børn, så det bliver nemmere for dem at tage imod trøst og støtte. Derfor kan specialtrænede hunde være et givende redskab for at give børn bedre forudsætninger for at bearbejde voldsomme oplevelser, så de kan få en fremtid uden mentale skader. 

Vores indsats i Danmark

Her i Danmark tager vi sammen med vores mange frivillige imod de børn og familier, som er flygtet fra krigen. 

Til børn i alle aldre
Vores lokalforeninger i Danmark tilbyder en række aktiviteter til de børn og familier, som kommer til Danmark fra krig og katastrofer. Det er blandt andet udflugter og madklubber, så børn og familier kan lære andre i samme situation at kende, og så de kan få positive oplevelser i Danmark. 

Til skoler og institutioner
Vi hjælper fagpersoner, forældre og elever med at tage godt imod børn, der er flygtet fra krig og katastrofer. Det gør vi blandt andet med undervisningsmaterialet Forskellige Sammen og Flugt til Skolegang og med gratis træningssessioner for fagpersoner, der er i kontakt med børn med flygtningebaggrund. 

Til fagpersoner og frivillige
Vi driver hjemmesiden taggodtimod.dk, som indeholder en lang række råd og information for alle, der er i kontakt med børn og familier med flygtningebaggrund. 

 

Så langt rækker pengene

806 kroner

Støt med 806 kr.

806 kroner svarer til, at vi kan forsyne to familier på tre personer med mad til en måned.

424 kroner

Støt med 450 kr.

450 kroner svarer til, at vi kan give tæpper til fem børn, så de kan holde sig varme.

280 kroner

Støt med 280 kr.

280 kroner svarer til, at vi kan give to familier hygiejnekits med basale nødvendigheder såsom sæbe, vaskepulver, tandbørster og tandpasta