Yemen

børn er Fanget
i verdens værste humanitære katastrofe

Dit bidrag gør en forskel

924 kroner svarer til, at vi kan give to familier på flugt mad i en måned
420 kroner svarer til, at vi kan uddele 'happy kits' med legetøj, aktivitetsbøger og farveblyanter til 20 børn på flugt
280 kroner svarer til, at vi kan give to familier på flugt en måneds forbrug af rent drikkevand.
For 389 kr. kan vi give en familie mad til to uger, tæpper og materialer til at sikre husly under en katastrofe samt vacciner mod livsfarlige sygdomme til et barn.
462 kroner svarer til, at vi kan give en familie på flugt mad i en måned.
210 kroner svarer til, at vi kan uddele 'happy kits' med legetøj, aktivitetsbøger og farveblyanter til 10 børn på flugt.
140 kroner svarer til, at vi kan give en familie på flugt en måneds forbrug af rent drikkevand.
For 389 kr. kan vi give en familie mad til to uger, tæpper og materialer til at sikre husly under en katastrofe samt vacciner mod livsfarlige sygdomme til et barn.
Støt nu

Børnene er fanget
i de voksnes krig

Krigen i Yemen har raset siden 2014. Konflikten har bragt landet i knæ og gjort situationen for de yemenitiske børn desperat. Flere end 10 millioner piger og drenge har brug for hjælp. Det gør situationen i Yemen til verdens værste humanitære katastrofe.

Krigen har haft næsten uoverskuelige konsekvenser for Yemen. Boligkvarterer er blevet bombet, skoler lagt i ruiner og infrastrukturen ødelagt. Millioner af mennesker er sendt på flugt, og Yemens offentlige sektorer kan ikke dække de massive behov alene, og har derfor akut brug for hjælp.

Hele 80 procent af befolkningen har brug for nødhjælp. Det svarer til 24 millioner mennesker - hvoraf halvdelen er børn. Og det er børnene, der betaler den højeste pris. De betaler med deres helbred, med deres fremtid, med deres liv.

Ét barn dør hvert ellevte minut

Piger og drenge bukker under for kolera, difteri og akut underernæring – lidelser, der med få midler vil kunne behandles. Men mange hospitaler og klinikker er blevet ødelagt, regeringens sundhedspersonale får ingen løn, og levering af vital bistand bliver blokeret. Sikkerhed, trivsel og basale rettigheder er truede for millioner af børn i Yemen.

Red Barnet er til stede i Yemen og kæmper sammen med vores lokale partnere for at redde og beskytte børnene, som ingen andel har i krigen.

Du kan være med til at hjælpe!

Red Barnet er til stede i Yemen, hvor vi leverer målrettede indsatser, så udsatte børn, der er fanget i krigens mareridt, får den nødvendige hjælp. Og DU kan gøre en forskel!

Når du støtter Red Barnet, støtter du arbejdet for at hjælpe Yemens børn. Sammen med dig uddeler vi fødevarer, rent drikkevand, medicin og vaccinerer. Vi behandler børn, der lider af underernæring, har fået skader fra krigshandlinger og traumer fra de grufulde ting, de har oplevet.

Psykosocial støtte

Red Barnet yder psykosocial støtte for drenge og piger, blandt andet i vores børnevenlige områder, hvor børnene kan lege, lære og være i sikkerhed. Ved at etablere midlertidige undervisningslokaler og reparere skolefaciliteter arbejder vi desuden for at børn i Yemen kan genoptage deres skolegang. Desuden støtter vi vores lokale partnere i at udføre oplysningskampagner om børns rettigheder og vigtigheden af uddannelse.

Vi har siden 2015 hjulpet op mod 3 millioner børn i Yemen. Kun med støtte fra mennesker som dig kan vi fortsætte det arbejde.

Dit bidrag gør en forskel

Støt nu

Konflikten i tal taler et helt tydeligt sprog

  • Hvert ellevte minut dør et barn i Yemen som følge af helbredelige sygdomme som diarré, fejlernæring eller luftvejsinfektioner.
  • Hver eneste dag mister 100 børn livet på grund af den katastrofale mangel på mad, og over 85.000 børn menes at være døde af sygdom eller sult siden krigens start.
  • 17,8 mio. mennesker, heraf 9,2 mio. børn, har ikke adgang til rent drikkevand eller sanitetsfaciliteter.
  • Mere end 2.000 skoler i Yemen er direkte berørt af konflikten.
    Over 250 skoler er ødelagt af luftangreb og mere end 1.400 er beskadigede Derfor er mere end 2 millioner yemenitiske børn udenfor skolesystemet.
  • I flere områder er op imod 75 % af skolerne ødelagte.
  • Flere end 7,4 millioner børn har brug for beskyttelse og sikre omgivelser.