ViSSEVASSE visualiserer den gode barndom

som alle børn har ret til

18-06-2018
NYHED

Findes der noget bedre end at få et smil på læben, fordi du bliver mindet om en oplevelse, der gør dig glad? Siden 2013 har ViSSEVASSE sat farver på danskernes vægge og mindet dem om at tage sig tid til det, der gør dem glade. Nu er de aktuelle med en ny kollektion af otte nye plakater til børneværelset, hvoraf indtægter fra tre af plakaterne støtter Red Barnet.

Det danske design og paper studio ViSSEVASSE er gået sammen med Red Barnet om at samle penge ind til fordel for udsatte børn i Danmark og resten af verden, fordi alle børn har ret til en god og tryg barndom.

ViSSEVASSE arbejder hver dag med at visualisere steder og stemninger gennem deres plakater. Det er kunderne vilde med, fordi det bringer personlige minder og historier frem. Det kan være minder fra en dejlig ferie, en betydningsfuld oplevelse eller en byplakat fra din barndomsby.

Men det kræver naturligvis, at man har nogle gode minder at tænke tilbage på.

- Vi er fulde af beundring over det arbejde, Red Barnet udfører til fordel for udsatte børn. Vi håber, at vores motiver på de tre udvalgte plakater kan være med til at understrege et dejligt minde for dig, samtidigt med at du hjælper en masse børn, siger designer og grundlægger af ViSSEVASSE, Dorthe Mathiesen.

Køb en plakat og støt udsatte børn

De tre udvalgte plakater fra ViSSEVASSEs nye kollektion: Hand-clapping girls, Tree House og Boy in a boat illustrerer tre situationer fra et barns liv. Tre simple og harmoniske oplevelser alene eller sammen med andre, som er alle børn forundt. Og det er jo det, det hele handler om: Minderne og de personlige historier, som vi, der kigger, knytter til plakaterne. Hvad enten det er at blive mindet om din slyngveninde i skolen og jeres hjemmelavede lege og ritualer som på plakaten Hand-clapping girls. Drømmene om din hemmelige hule ude i haven, der i legen sagtens kunne se ud som på plakaten Tree House. Eller minderne om fisketurene med din bedstefar, hvor du hellere ville snakke med fiskene end at fange dem ligesom på plakaten Boy in a boat.

Plakaterne kan købes på vissevasse.dk og fås i to størrelser:

Plakat 30 x 40 cm = 245 kr.                      ViSSEVASSE donerer 75 kr. til Red Barnets arbejde.

Plakat 50 x 70 cm = 395 kr.                      ViSSEVASSE donerer 150 kr. til Red Barnets arbejde.

OM PLAKATERNE

Hvis du har lyst til at læse designerens tanker om plakaterne, kan du læse mere her:

Boy in a boat
En stille aften ved skumringstid. Vandet er spejlblankt, og solens lys skaber dansende farver på vandoverfladen. Et magisk møde med fiskene, som strømmer hen til fingrene i vandskorpen. En stille stund helt alene, hvor bådens vippen luller dig ind i en afslappet tilstand til vands. Lige indtil mor råber, at aftensmaden er klar, eller kasketten ryger i vandet med et stort plask, så fiskene skynder sig væk.  

Hand-clapping girls
Klap, klap, klap… To og to i takt til den hjemmelavede melodi. Sangen handler om alt fra vennerne, tegneseriefigurer og små veninderim. Det er kun jer to, der kender den. Turen hjem fra skole bliver lang, fordi I stopper og klapper en sang. Ligesom i frikvarteret eller derhjemme i haven. Du kan sikkert huske sangen som voksen også.

Tree house
Den evige drengedrøm. En hemmelig hytte langt ude i skoven, hvor ingen andre kan finde den. Langt oppe under trækronerne kan du gemme ting i hytten, som kun du og dine bedste venner kender til. Forbudt for voksne. Det er et fristed, hvor I selv bestemmer, hvor højt I vil gynge - og hvor længe.

OM RED BARNETS ARBEJDE

Red Barnet arbejder for en verden, hvor alle børn har en fremtid. Alle børn har ret til at overleve, blive beskyttet og udvikle deres fulde potentiale.

Med stigende ulighed og børnefattigdom herhjemme og et tragisk stort og stigende antal børn, der vokser op i krig og konflikt i verden, har behovet for Red Barnet aldrig været større.

Red Barnet er i verdens brændpunkter, hvor organisationen uddeler mad og behandler syge. Red Barnet hjælper børn videre efter voldsomme traumer, beskytter børn på flugt og sørger for, at de kommer i skole, selv når verden er brudt sammen omkring dem.

Red Barnet er i alle afkroge af Danmark, hvor et stort korps af frivillige skaber stærke fællesskaber for de mest udsatte børn og familier. Red Barnet bekæmper også mobning og vold og forebygger krænkelser på nettet, så børn og unge får et trygt onlineliv.