Nyheder

Vibskov og Superflex støtter sammen børn på flugt

For tredje år i træk har designer Henrik Vibskov valgt at støtte Red Barnet gennem salg af økologiske T-shirts og hættetrøjer til både børn og voksne. I år kan man købe en T-shirt med artwork af Superflex og en hættetrøje i Vibskovs eget design. Al overskud fra salget går til Red Barnets arbejde – blandt andet for børn på flugt.

Igen i år står Henrik Vibskov bag et initiativ, hvor man kan købe en flot hættetrøje eller T-shirts og støtte Red Barnets arbejde for børn på flugt. I år er designet fra Vibskov en ny hættetrøje med Every Child, som har været gennemgående i de sidste tre år.

Det er også muligt at få fingre i en T-shirt, som kunstnergruppen Superflex står bag. Om designet af denne T-shirt fortæller Superflex:

- Værket ’One Two Three Swing!’ danner et netværk af trepersoners gynger med en orange linje, der strækker sig rundt om jorden. Værket inviterer på legende vis brugerne til at modstå apati og tage kollektiv handling - både lokalt og globalt. På hver t-shirt er der printet en individuel sektion af den orange linje fra ‘One Two Three Swing!’, designet til at inspirere kollektivt engagement og samarbejde. At gynge minder os alle om at være børn igen, men ikke alle børn lever et bekymringsfrit liv. Intet barn bør blive offer for konflikter skabt af voksne, for alle børn fortjener en barndom uden bekymringer - så bekymringsfrit og legende som på en gynge.

Om tankerne bag at støtte Red Barnets arbejde for børn på flugt, siger Henrik Vibskov:

- I 2015 blev vi alle meget opmærksomme på, at børn ankom til den danske grænse helt alene uden ledsagere og uden forældre, og derfor startede vi projektet EVERY CHILD. Der foregår stadig humanitære katastrofer i forskellige lande med børn involveret i krig med frygtelige oplevelser på rygraden. Jeg som person kan ikke stoppe krig, men vil igennem dette projekt prøve at gøre en bare lille ydmyg forskel. Det er vigtigt, at vi hjælper folk, der befinder sig eller flygter fra krig og kaos - især børn, siger han.

- Uanset politisk standpunkt, bør vi alle være enige om, at de skal have trygge vilkår. Every Child kører nu for 3. år i træk, og vi er meget taknemmelige for den opbakning projektet har fået, som har gjort, at vi har kunne donere mere end kr. 100.000 til Red Barnets arbejde, fortsætter Henrik Vibskov.

Både T-shirts og sweatshirts købes på www.everychild.bigcartel.com, i Henrik Vibskov Boutique i Krystalgade 6 i København, og i Henrik Vibskovs egen café ’Den Plettede Gris’ på Papirøen i København 

Om Red Barnets arbejde for børn på flugt
Verden oplever lige nu det største antal mennesker på flugt siden anden verdenskrig. Børn og voksne flygter fra krige, katastrofer og krænkelser af menneskerettigheder som for eksempel massiv fattigdom.

Børn skal have en barndom med tryghed og skolegang. Hvis de ikke kan få det i deres eget land, flygter mange børn - med eller uden forældre – til de dele af verden, hvor børn kan få en tryg barndom. Red Barnet støtter flygtningebørnene både i deres hjemlande, undervejs på flugten og i de lande, de søger asyl.

Red Barnet uddeler telte, varmt tøj, mad og medicin til børn på flugt, og driver børnevenlige centre, hvor børnene kan føle sig trygge og har mulighed for bare at være børn og lege, tegne og spille spil. Derudover yder organisationen psykologisk førstehjælp til de mest sårbare børn. Det er børn, der har voldsomme og traumatiske oplevelser med sig fra deres farefulde flugt ud af hjemlandet.