Nyheder

Vibskov og Poul Gernes støtter børn på flugt

Vibskov har for andet år i træk valgt at støtte Red Barnet gennem salg af økologiske t-shirts, sweatshirts og muleposer til både børn og voksne. I år kan man købe en T-shirt og en mulepose med et motiv af kunstner Poul Gernes, som bl.a. er kendt for sine meget farverige, grafiske motiver. Man kan også vælge en sweatshirt i Vibskovs eget design. 

Al overskud fra salget går til Red Barnets arbejde – blandt andet med børn på flugt.

Hver eneste dag oplever børn, at deres hjem forsvinder, at de bliver skilt fra deres forældre, og at de mangler livsnødvendige ting som mad, vand og lægehjælp. Hver eneste dag er der børn, som flygter fra krig og rædsler i deres hjemland. En katastrofe eller et liv på flugt kan ændre alt i et barns liv og være fuldstændig ødelæggende for barnet. Det er ganske enkelt tyveri af barndommen og kan få store konsekvenser på længere sigt for børnene.

Red Barnet beskytter og redder millioner af udsatte børn i fattige og konfliktramte lande. Vi hjælper internt fordrevne bl.a. for at undgå, at børn bliver tvunget på farefuld flugt mod en usikker fremtid. Derfor hjælper Red Barnet bl.a. børn og familier med at komme gennem hverdagen, uddeler mad, rent drikkevand og vintertøj, uddeler tæpper, forsyninger og materialer til reparation af boliger og telte. Derudover driver vi midlertidige skoler og beskyttede områder, hvor børnene i trygge rammer får hjælp til at bearbejde de voldsomme oplevelser, de har været udsat for. 

Ulrikka Gernes: "I projektet har vi valgt at bruge et udsnit af et af min far, Poul Gernes' malerier. Barndommen kan også ses som et udsnit af et menneskes liv, og barndommen skal gerne være smuk, tryg, ukompliceret - og i mange farver! Det er ubærligt at høre om uledsagede flygtningebørn, bombede skoler og hospitaler, og de voldsomme traumer, som børn oplever lige nu i fx Syrien. I krigssituationer er børn ofte de mest sårbare og udsatte. De er uskyldige ofre i konflikter, som de ingen indflydelse har på. Uanset politisk overbevisning eller religion er vi forpligtede til at hjælpe, beskytte og værne om de børn, der bliver ramt af krige og katastrofer. Børn er verdens fremtid! Jeg håber at de her prikker kan hjælpe med at gøre bare en lille bitte forskel”.

Henrik Vibskov: "Projektet Every Child startede sidste år da vi alle blev meget opmærksomme på, at syriske børn ankom til den danske grænse hele alene uden ledsager og uden forældre.
Nu et år senere forsætter det krigen i Syrien stadig med nogle frygtelige bombardementer af byen Aleppo. Der foregår en humanitær katastrofe hvor børn er involveret. Jeg som person kan ikke stoppe det, men vil igennem dette projekt prøve at gøre en bare lille ydmyg forskel. Det er vigtigt, at vi hjælper folk, der befinder sig eller flygter fra krig og kaos - især børn. Uanset politisk standpunkt, bør vi alle være enige om, at de skal have trygge vilkår”.

T-shirts, sweatshirts og muleposer fås på everychild.bigcartel.com, i Henrik Vibskov Boutique i Krystalgade 6 i København og i Henrik Vibskovs café ’Den Plettede Gris’ på Papirøen i København.