Nyheder

UHYGGELIG VIDEO ER ANGIVELIGT I OMLØB IGEN

Den video, som angiveligt viser drabet på en af de to unge kvinder, der blev dræbt i Marokko i december sidste år, er ikke mulig at fjerne fra internettet. Derfor kommer der med mellemrum rygter eller oplysninger om, at videoen stadig florerer på de sociale medier, selvom både dansk og norsk politi har forsøgt at begrænse spredningen. 

Angiveligt har flere børn og unge set videoen, og flere skoler går nu ud og advarer om, at videoen igen er i omløb. Ud over at videoen er uhyggelig og skræmmende at se, vil den fortsatte deling af videoen endnu en gang krænke de dræbte og deres familie og venner, og så er deling af videoen også en strafbar handling. Derfor skal man lade være med at åbne eller dele videoen.

– Vores helt klare råd er, at man ikke skal se videoen. Man skal derimod straks slette den, hvis man har mistanke om, at man har modtaget den, og opfordre afsender og venner om at gøre det samme. Det kan godt være, at børn finder det spændende, men både af hensyn til dem selv og de efterladtes familier, skal de lade være med at åbne videoen, siger Red Barnets psykolog Kuno Sørensen.

Tag hul på snakken
Hvis du har en mistanke om at dit barn eller børn i vennekredsen taler om videoen eller har set den, er det vigtigt, at du tager en snak med dit barn. Det er vigtigt, at du tager dig god tid og prøver at svare på alle børnenes spørgsmål.

Det er meget forskelligt, hvordan børn reagerer og hvilke spørgsmål, de har, men Red Barnets råd er et godt udgangspunkt:

  • Tal med dit barn om at videoen er krænkende og derfor skal slettes.
  • Vær parat til at svare på spørgsmål fra dit barn så konkret som muligt ud fra barnets modenhed, men uden at udpensle detaljer.
  • Husk at især yngre børn ’fylder ud’ med deres fantasi, hvis der er ting, de ikke forstår.
  • Hvis dit barn har set videoen, er det vigtigt at tale med barnet om, at det har været et skræmmende syn. At tale om det kan lette ubehaget.
  • Understreg, at drabene på de to kvinder er en undtagelse, og at dit barn ikke behøver at være bange for at tage på turistrejser til udlandet.