Nyheder

Sultkrise i Sydsudan

Sydsudan står midt i en sultkrise, der truer store dele af landet, advarer Red Barnet i dag. 4,8 millioner mennesker i Sydsudan vil opleve alvorlig fødevaremangel over de kommende måneder. Det svarer til mere end en tredjedel af landets befolkning.

 

Antallet af undernærede børn i Sydsudan er tredoblet
– Det er det højeste niveau af hungersnød, landet har set, siden konflikten begyndte i december 2013. Vi har været vidner til mere end en tredobling af antallet af alvorligt underernærede børn, som bliver indlagt på vores klinikker, advarer Red Barnets landedirektør i Sydsudan, Peter Walsh.

Konfliktspredning til tidligere fredelige områder sammenlagt med et par forsinkede regnsæsoner, forhøjede fødevarepriser, ødelagte veje, og dysfunktionelle markeder forhindrer familier i at få mad og skaber store problemer for Sydsudans befolkning.

Tvunget på flugt
Den eskalerende fødevareusikkerhed tvinger mange familier over grænserne til nabolandene.
– Alene i de seneste par måneder har omkring 100.000 sydsudanesere krydset grænsen til Sudan, Kenya, den Demokratiske Republik Congo og Uganda. Det tal forventer vi vil stige med mere end 150.000 i begyndelsen af juli, siger Peter Walsh.

– Det vi ser lige nu, er et dystert tegn på, hvad der kommer til at ske i de kommende måneder. Hvis finansiering til at undgå en decideret hungersnød i Sydsudan ikke prioriteres, vil sult blive en dødsdom for børn i verdens yngste nation. Det er en situation, som er fuldkommen uacceptabel på vores vagt, advarer Peter Walsh.

Red Barnet støtter i øjeblikket det højeste antal klinikker i landet. Med den kraftige stigning af underernærede børn og gravide og ammende kvinder, er det nødvendigt at opskalere indsatsen yderligere i de områder, som endnu ikke har fået hjælp på grund af udfordringerne med ressourcer og adgangsbegrænsninger.