Stort modesamarbejde skal hjælpe verdens børn

09-06-2016
NYHED

Modemagsinet Costume, supermodel Nadja Bender, modebrandet Samsøe & Samsøe og Red Barnet er gået sammen om et nyt velgørende samarbejde, der skal hjælpe verdens dårligst stillede børn. Resultatet er en cool T-shirt og et magasin, der sætter fokus på velgørenhed.

SAVE står der på brystet af den T-shirt, som er skabt i fællesskab mellem supermodel Nadja Bender, Samsøe & Samsøe, Costume og Red Barnet. Med ordet SAVE printet på brystet er budskabet klart: Det er en reference til Red Barnets engelske navn og ikke mindst organisationens vigtige opgave.

- Alt begynder med børnene, og T-shirten er vores mulighed for at give noget tilbage. Med SAVE-T-shirten vil vi gerne vise vores støtte til fællesskabet og give noget ekstra til sårbare børn, der har det svært, siger Mia Kappelgaard, Head of Design i Samsøe & Samsøe om den nye velgørende T-shirt.

Model Nadja Bender har været med til at designe og er rigtig glad for resultatet:

- Vi tænkte, at ordet skulle forbindes med velgørenhed. SAVE handler om at redde noget. Skrifttypen er inspireret af 70’erne. Den skulle være cool og noget, man faktisk gider at gå med- der er allerede flere i New York, der har stoppet mig og spurgt, hvor jeg har købt den, fortæller hun.

SAVE-T-shirten kan købes for 300 kroner – de 150 kroner går til Red Barnet.

God stil er mere end bare mode

At gøre en forskel for andre er temaet, når modemagasinet Costume stiller skarpt på velgørenhed i juli-nummeret, der kommer på gaden i dag. Sammen med Nadja Bender har redaktionen på magasinet gennem længere tid haft et ønske om at sætte fokus på velgørenhed og socialt ansvar.

Magasinet er derfor fyldt med historier om mænd og kvinder, der alle gør en forskel for andre, og tips til, hvordan man som forbruger kan gøre en indsats, uanset om man har ti minutter om dagen eller fem timer om ugen. Og så er der masser af ideer til gode køb, der støtter velgørende formål.

- Vi har ønsket at benytte vores position til at gøre en forskel for udsatte børn både herhjemme og ude i verden, og det er vi sikre på, at vores læsere vil bakke op om. God stil er mere end bare mode, siger Rikke Amtorp Christensen, chefredaktør på Costume.

I Red Barnet er man begejstret for samarbejdet, som ud over at samle penge ind til organisationen, også er med til at sprede organisationens sag blandt nye målgrupper.

- Vores fornemste opgave er at engagere flest muligt i vores sag, så vi kan hjælpe endnu flere børn. Det gør vi blandt andet gennem vores samarbejder med modevirksomheder. Og vi kommer rigtig bredt ud, og når helt nye og andre målgrupper, som vi gennem vores egne selvstændige indsatser ellers ikke ville nå. Det betyder ganske simpelt, at vi har mulighed for at sprede vores budskaber på en ny måde – og samle flere penge ind til børn, der har brug for hjælp, siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

Vind superlækre mode-præmier Ud over T-shirten kan man også støtte SAVE-indsamlingen med 25 kroner ved at sms’e SAVE til 1277. Så deltager man også i lodtrækningen om skønne præmier.

Følg med på Instagram på #SAVETHECHILDREN og husk selv at poste med hashtagget, så deltager man i den store SAVE-konkurrence, hvor du kan vinde mange lækre præmier. Læs mere på Costumes hjemmeside.

Costume udkommer i dag den 9. juni og er i butikkerne indtil midten af juli.

SAVE T-shirten er et samarbejde mellem Samsøe & Samsøe, Nadja Bender, Costume og Red Barnet. Den fås i to varianter: rød/hvid og sort/grå og i størrelserne XS-XL. T-shirten koster 300 kroner, hvoraf de 150 kroner går til Red Barnet. Den fås i Samsøe & Samsøes webshop og i alle deres butikker.

 

Modemagsinet Costume, supermodel Nadja Bender, modebrandet Samsøe & Samsøe og Red Barnet er gået sammen om et nyt velgørende samarbejde, der skal hjælpe verdens dårligst stillede børn.

Se flere nyheder fra Red Barnet