Red Barnet er med til at redde liv i Etiopien

Etiopien, Tørke21-02-2016
NYHED

Red Barnets generalsekretær er i Etiopien, hvor han har stået ansigt til ansigt med den værste tørke i landets historie. Red Barnet deler vand, mad og medicin ud til nogle af de 10,2 millioner mennesker, der er ramt af tørken.

Af Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær

Jeg er lige kommet tilbage efter en tur i ørkenen her i det østlige Etiopien. Her har jeg besøgt familier, som er ramt af den værste tørke i Etiopiens historie. Herude lever næsten alle som nomader. De bor midt ude i sandet. Jaget på flugt af tørken, har de samlet sig ét sted, hvor der er en brønd.

Jeg besøgte et sundhedscenter, hvor Red Barnet behandler svært underernærede børn. Her mødte jeg blandt andre en mor og hendes fireårig datter, der led af underernæring. Det er lykkes Red Barnet at stabilisere den lille pige. Vi giver hende og de andre underernærede børn et særlig jordnøddemix, som indeholder helt vitale mineraler og vitaminer, der gør, at barnet kan overleve.

Vand til de tørkeramte familier redder liv Vi distribuerer også mad og vand i de tørkeramte områder, og det er fuldstændig afgørende for at familierne kan overleve, for de har ingenting. De har mistet deres livsgrundlag: deres kameler og geder og deres ejendele. Det næste år kommer de til at være afhængige af den katastrofehjælp – medicin, mad, vand – og vitale sundhedshjælp, som Red Barnet leverer.

Jeg har også besøgt en lille landsby, hvor Red Barnet deler vand ud til cirka 4500 mennesker. De er ellers fuldstændig afskåret fra adgang til vand, og i en tørkeoperation, som den vi har i Etiopien lige nu, så er der tre ting, der er helt afgørende for den tørkeramte befolkning: Vand, mad og medicin.

10,2 millioner mennesker afhængige af nødhjælp Red Barnet leverer store vandtanke til de tørstende landsbyer. Hver anden dag kan hver familien hente 40 liter rent vand. De 40 liter vand er forskellen mellem liv og død for familierne. Det er det vand, der gør, at børnene kan overleve.

Red Barnet gør en kæmpe forskel for de 10,2 millioner etiopier der er ramt af tørken nu. Vi deler mad ud. Vi deler vand ud. Og vi deler medicin ud. Det er med til at redde liv.

Se også Red Barnets generaleskretær Jonas Keding Lindholms første historie fra Etiopien.

Se hvordan du kan være med til at hjælpe Etiopiens børn.

 

Se videodagbøger fra Red Barnets generalsekretær Jonas Keiding Lindholms besøg i Etiopien