Nyheder

Over 1.100 skoletasker hjælper børn til et bedre liv på nettet

Arnold Busck og Red Barnet har for tredje år i træk indsamlet brugte skoletasker over hele landet. Pengene fra salget går blandt andet til Red Barnets arbejde med at bekæmpe digitale krænkelser og mobning på nettet.

Der har igen i år været stor interesse for at aflevere brugte skoletasker i en af Arnolds Buscks butikker rundt om i landet. På bare få uger er der blevet indsamlet 1.139 skoletasker.

Skoletaskerne er løbende blevet solgt billigt i Red Barnets genbrugsbutikker. På den måde får udsatte familier mulighed for at få sig en lækker brugt skoletaske til en god pris, samtidig med at salget af skoletaskerne er gået til organisationens arbejde med blandt andet at sikre børns digitale trivsel her i Danmark.

– Vi er super stolte af, at vores kunder og lokale skoler rundt om i landet har støttet så flot op omkring vores indsamling af brugte skoletasker til Red Barnet. Det er vores håb, at skoletaskerne og de midler, de indbringer til Red Barnets arbejde, kan være med til at give udsatte børn i Danmark en bedre skolestart, siger Helle Busck Fensvig, adm. direktør i Arnold Busck.

Også i Red Barnet er generalsekretæren begejstret.

– Vi er meget taknemmelige over at opleve så stor opbakning. Det er fantastisk at se, at skoletaskeindsamlingen for flere nu er blevet en årlig begivenhed, hvor børn rundt om i hele landet får mulighed for at støtte op om Red Barnets arbejde. Deres bidrag er med til, at Red Barnet blandt andet fortsat kan arbejde med at bekæmpe digitale krænkelser og mobning på nettet, siger Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær i Red Barnet.

Skoletaskeindsamlingen begyndte i august og sluttede 9. september. De brugte skoletasker sendes ud til og sælges i Red Barnets 20 genbrugsbutikker over hele landet.

Fokus på børns digitale trivsel
Overskuddet fra Red Barnets 20 genbrugsbutikker går til arbejdet for at hjælpe de dårligst stillede børn lokalt, nationalt og internationalt.

Skoletaskerne sælges, så andre børn kan få glæde af dem, men pengene fra salget af taskerne vil også gå til Red Barnets arbejde med blandt andet at sikre, at børn trives på nettet.

Det gør organisationen eksempelvis med rådgivningstjenesten SletDet, hvor børn kan henvende sig, hvis de har delt eller har fået delt krænkende billeder og videoer på nettet, og med materialer til folkeskoleklasser om digital mobning og trivsel.

FAKTA
• I 2018 samlede Arnold Busck og Red Barnet 1.698 skoletasker ind over hele landet.
• I 2019 har Arnold Busck og Red Barnet samlet 1.139 skoletasker ind over hele landet.

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Red Barnet redder børns liv, beskytter og styrker dem. Red Barnet kæmper for børns rettigheder og er verdens førende uafhængige organisation for børn. Red Barnet er en demokratisk organisation og har opbakning fra mere end 2.000 frivillige, der er organiseret i 60 lokalforeninger rundt om i Danmark. Red Barnet har 20 genbrugsbutikker, der ligger i Allerød, Fredericia, Frederikshavn, Frederiksberg, Hedensted, Hovedgård, Kolding, København Amager, København City, København Østerbro, Næstved, Odense, Randers, Ringkøbing, Roskilde, Rønne, Skanderborg, Tønder, Aalborg og Aarhus.

Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck A/S åbnede sin første boghandel i 1896 i Pilestræde og flyttede få år efter til Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 Arnold Busck butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet, specialbutikken i Torvehallerne med fokus på kogebøger, samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck A/S havde en samlet omsætning på 329 mio. kr. i regnskabsåret 2017/2018, et nettoresultat -2,1 mio. kr., en egenkapital ultimo regnskabsåret på 42 mio. kr. samt et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 228 personer.

I disse Arnold Busck-butikker er skoletaskerne blandt andet samlet ind:
Kolding: 36
Hjørring: 36
Birkerød: 37
Aarhus: 58
Rødovre: 41
Ballerup: 49
Roskilde: 52
Valby: 56
Aalborg: 69
Sønderborg: 73
Randers: 73
København: 75
Lyngby: 187