Oplev Danmarks bedste komikere til Comedy Aid's 25 års jubilæum

23-10-2017
NYHED

Danmarks største comedy velgørenhedsshow fejrer 25 års jubilæum sammen med en perlerække af landets største komikere til fordel for Red Barnet.

Carsten Bang og Jesper Juhl er værter, når Comedy Aid's store 25 års jubilæumsshow løber af stablen den 27. december i Musikhuset i Århus, 29. december i Royal Arena i København og 8. januar på Comedy Store i London.

Det bliver med grin, spas og alvor i centrum, når en række af landets bedste og sjoveste komikere traditionen tro går på scenen og optræder gratis til fordel for den gode sag. For 5. år i træk går overskuddet til Red Barnet, og midlerne vil blive brugt i Red Barnets humanitære arbejde for børn på flugt.

Årets line up er:

På scenen kan publikum glæde sig til at få rørt lattermusklerne godt og grundigt med et sandt overflødighedshorn af landets bedste stand-up komikere, blandt andre: Adam & Noah, Anders Fjelsted, Ane Høgsberg, Dan Andersen, Elias Ehlers, Jacob Taarnhøj, Jonas Mogensen, Lasse Rimmer, Martin Nørgaard, Mikkel Klint Thorius, Mikkel Rask, Ruben Søltoft, Simon Talbot, Thomas Hartmann og Torben Chris.

Humor med alvorlig baggrund

"Vi er i Red Barnet meget taknemmelige for, at komikerne igen i år donerer værdifuld tid til at stille op for mennesker i nød og med humor sætte alvorlige emner på dagsordenen. Det er meget værdsat. Pengene vil i år gå til vores arbejde for at hjælpe børn på flugt i nærområderne. Blandt andet til mad, tøj og psykologisk førstehjælp", siger generalsekretær for Red Barnet, Jonas Keiding Lindholm.

Vigtigheden af indsatsen har komikeren Michael Schøt oplevet på tætteste hold. Han besøgte tidligere på året en af Red Barnets flygtningelejre i Jordan og står ved showet for indslag om Red Barnets indsats og den virkelighed, Jubilæumsshowet, publikum og Red Barnet prøver at afhjælpe.

"Lejren i Jordan var og er et vanvittigt sted med blikskure og telte hele vejen til horisonten. Børnene prøver på at skabe noget, der minder om et liv, selv om de har sindssyge odds imod sig. De får udleveret noget brød om morgenen, så de ikke dør af sult. Så arbejder de i fire-fem timer, går i skole i to timer, og så arbejder de igen for at brødføde deres familie. Det er lige til at blive deprimeret over. Men børn er jo børn. De finder også tid til at spille fodbold og fnise - de finder en måde at imitere livet på", siger Michael Schøt.

Michael Schøt lavede på turen til Jordan en række videoindslag til årets Comedy Aid show. De er fra hans personlige oplevelser i lejren, og han står derfor ikke selv på scenen i år:

"Jeg syntes simpelthen ikke, at det harmonerer, at jeg står og formidler alvorlige budskaber i mine videoindslag for så derefter pludselig at stå og lave sjov på scenen. Videoerne er derfor mit bidrag til årets jubilæumsshow. Og så glæder jeg mig til næste år, hvor jeg selvfølgelig er tilbage på scenen", siger Michael Schøt.

Om Comedy Aid

For 25 år siden lancerede FBI (Funny Businness Inc.) det, der blev Talegaver til Børn og sidenhen Comedy Aid i beskedne rammer på Comedy ZOO i Boltens Gård i København. Det kostede 50 kr. at komme ind - og det samme for at blive lukket ud igen. Alle optrådte gratis, og overskuddet gik ubeskåret til velgørenhed. Sådan har det været lige siden, og gennem årene er showet vokset og blevet en fast tradition mellem jul og nytår, for både publikum og komikere, der hvert år stiller op i den gode sags tjeneste. Gennem årene har navne som blandt andre Anders Matthesen, Casper Christensen, Lars Hjortshøj, Frank Hvam, Torben Chris, Mick Øgendahl, Thomas Wivel, Lasse Rimmer, Ruben Søltoft, Christian Fuhlendorff, Linda P, Omar Marzouk og Thomas Hartmann - samt en lang række andre stand-up-komikere med humor og vid sat fokus på alvorlige emner og samlet adskillige millioner kroner ind.

Comedy Aid 25 års jubilæums-show:

27. december kl. 15:00 og kl. 20:00 i Musikhuset, Aarhus
29. december kl. 15:00 og kl. 20:00 i Royal Arena, København
8. januar, 2018 kl. 20:00 på The Comedy Store, London
Billetter er tilgængelige via fbi.dk

 

Kontakt:

Projektleder Janne Egelund Schmidt, tlf. 25390860, jes@redbarnet.dk