Nyheder

Ny generalsekretær skal være garant for Red Barnets vision og værdier

Rekrutteringsprocessen går nu i gang, efter at Red Barnets seneste generalsekretær fratrådte sin stilling i december. En ny generalsekretær forventes at tiltræde til august. 

Red Barnet har netop søsat en ambitiøs treårig strategi, der blandt andet fokuserer på at styrke økonomien gennem en ny og mere kompleks tilgang til funding. Derudover venter der store ambitioner i både de internationale og nationale programmer, samtidig med at den voksende organisation skal arbejde målrettet med god trivsel.

– Den seneste tid har der været for meget fokus på tal og for lidt hensyn til trivsel i Red Barnet. Vi skal have regnestykket til at gå op, så vi både indfrier vores ambitiøse og nødvendige målsætninger for organisationen og har tilfredse medarbejdere. Vi går nu i gang med at finde de kompetencer i en profil, som kan stå i spidsen for et stærkt og samlet Red Barnet fremover, siger formand for Red Barnets hovedbestyrelse, Lars Svenning Andersen.

Han understreger, at den nye generalsekretær skal favne hele Red Barnets virke og dermed både være engageret i nationale dagsordener og have et stærkt internationalt udsyn.

– Vores nye generalsekretær får hovedansvaret for at indfri strategien og de udfordringer, vi som organisation står over for. Generalsekretæren skal skabe synlighed om børns vilkår og vise organisationens potentiale i både internationale, nationale og lokale sammenhænge. Samtidig skal generalsekretæren sikre stærk ledelse af og god trivsel i hele organisationen, siger Lars Svenning Andersen.

Han efterlyser en profil, som kan motivere Red Barnets medarbejdere og frivillige gennem indlevelse, et stort og smittende engagement og dyb dedikation til opgaven.

– Den ideelle kandidat er en erfaren og empatisk leder, der har et visionært og strategisk mind-set og er drevet af et konstant ønske om at optimere Red Barnets position for at gøre en forskel for udsatte børn i Danmark og resten af verden, siger Lars Svenning Andersen.

Lars Svenning Andersen understreger, at processen bliver så grundig, at det formentlig kan forventes, at den nye generalsekretær først er på plads til august.

For at finde den rette kandidat har Red Barnet allieret sig med rekrutteringsfirmaet SpencerStuart (ved managing partner Michael Vad), som arbejder pro bono i processen.

Interesserede kandidater kan henvende sig til Michael Vad eller Jakob Garff fra SpencerStuart.

Indtil den nye generalsekretær er fundet, vil Red Barnets CFO, Thomas Reidar Andersen, fungere som konstitueret generalsekretær.

Nyt fra Red Barnet