Nyheder

Mød Red Barnet på Folkemødet 2018

Vi glæder os til at møde dig på Bornholm, når vi igen i år sætter fokus på reelle forandringer for de mest udsatte børn.

Red Barnet er i år afsender på to debatter, som begge finder sted lørdag. I første debat lader vi Michael Schøt spille bolden op til diskussion om verdensmålene, mens vores anden debat sætter spot på digitale sexkrænkelser og hvorfor børn og unge har svært ved at søge hjælp.

Ud over vores egne arrangementer deltager vi i debatter om bl.a. velfærd og frivillighed, børnearbejde, en tidlig indsats for børn og verdensmålene.

_____________________________________________

Kan man score verdensmål i et kommunalt partnerskab?

Tid: Lørdag kl. 12:00 – 13:00

Sted: A2 - Verdensmålenes Telt

Arrangør: Red Barnet

Paneldeltagere
- Jonas Keiding Holm, Generalsekretær, Red Barnet
- Hans Lehmann, Vicedirektør, EUC Syd
- Inge Olsen, Direktør for land, by, kultur og bæredygtighed, Sønderborg Kommune
- Peter Thagesen, Underdirektør, Dansk Industri

Moderator: Michael Schøt, komiker og Red Barnet Ambassadør

Hvordan får civilsamfundet, kommuner og erhvervsliv bedst aktiveret verdensmålene i fællesskab – så de får effekt? Hvis verdensmålene skal nås om bare 12 år, kræver det samskabelse. Men hvor langt er kommuner, civilsamfund og erhvervsliv villige til at gå – sammen – for f.eks. at nedbringe vold eller sikre, at flere får en ungdomsuddannelse? Debatten tager udgangspunkt i partnerskabet ’Sønderborg scorer verdensmål’. Partnerskabet er et visionært eksempel på, hvordan civilsamfund, erhvervsliv og kommune bruger verdensmålene som ramme for positiv lokal forandring - både på det miljømæssige, erhvervsmæssige og sociale område.

Hvordan implementerer partnerskabet verdensmål og bæredygtig udvikling i Sønderborg? Hvilken strategi skal til for, at få partnerskabet til reelt at score verdensmål?

Under debatten kan der både blive uddelt gule og røde kort, når aktørerne diskuterer.

__________________________________________________

Digitale sexkrænkelser – hvorfor beder unge ikke om hjælp?

Tid: Lørdag kl. 16:30 – 17:30

Sted: G16 - Den Digitale Scene

Arrangør: Red Barnet

Paneldeltagere
- Marianne Neeral, Public Policy Manager, Facebook
- Claus Birkelyng, Centerchef, Rigspolitiets Nationale Cypercrime Center
- Torben Bo Højman Jensen, Skoleleder, Amager Fælled Skole
- Jonas Keiding Lindholm, Generelsekretær, Red Barnet
- Magnus & Anita fra Red Barnets SoMe-ungepanel

Moderator: Frederik Kulager, Zetland

Red Barnet stiller skarpt på unges barrierer for at søge hjælp, hvis de oplever en digital sexkrænkelse. Resultaterne fra Red Barnets undersøgelse om digitale sexkrænkelser blandt unge (deSHAME 2018) viser, at flertallet har meget svært ved at fortælle om deres krænkende oplevelser og søge hjælp hos forældre, lærere og politi. Under arrangementet beder vi Red Barnets ungepanel komme med bud på, hvorfor de unge ikke søger hjælp. De unges refleksioner følges op af en debat, hvor relevante aktører diskuterer, hvad der skal til for at mindske barriererne.

___________________________________________

Her kan du også møde os:

Fredag d. 15. juni kl. 11:10-12:00:
- En tidlig indsats betaler sig. Arrangeret af Det Konservative Folkeparti på Cirkuspladsen (C19). Generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm deltager. Børne- og socialminister Mai Mercado inviterer til samtale om den forebyggende indsats over for børn

Fredag d. 15. juni kl. 13:30-14:30:
- Nye veje til velfærd. Arrangeret af Aarhus Kommune, Europæisk frivillighovedstad 2018. Foregår i Sverigesvej eventtelt (F15). Generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm deltager. Frivillighed og fællesskaber - vejen til ny velfærd

Fredag d. 15. juni kl. 15:00-16:00:
- Børnearbejde – fagforeningens/NGOens/investorens vinkel. Arrangeres af BUPL, Pædagogernes Pension i deres telt på Kæmpestranden (J49). Generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm deltager. Hvad kan investorer, NGO’er og fagforeninger gøre for at skubbe på en udvikling, hvor børn ikke er tvunget til at arbejde? 

Fredag d. 15. juni kl. 15:00-16:00:
- Det kræver en landsby at danne et barn. Arrangeret af Frivilligt Pige og Drenge Forbund i Grundtvigs telt (A3). Fra Red Barnet deltager politisk chef, Laust Leth Gregersen. Læreren, træneren, den frivillige leder – hvilken rolle spiller de i børn og unges dannelse?

Lørdag d. 16. juni kl. 9:30-10:00:
- Sexkrænkelser på nettet – hvem har ansvaret? Arrangeret af Københavns Universitet i deres Folkemødetelt (G26). Psykolog Lina Sjögren deltager fra Red Barnet. Deling af billeder og film på nettet er en stor del af de unges liv, men kan de håndtere ansvaret?

Lørdag d. 16. juni kl. 14:45-16:00:
- Til gruppeeksamen hos generation verdensmål. Arrangeret af Dansk Industri og Verdens Bedste Nyheder i Verdenmålenes telt (A2). Generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm deltager. Generation Verdensmål debatterer om de forskellige sektorers Verdensmålsløsninger er ambitiøse nok.