Nyheder

Middelfart Sparekasse giver over 400.000 kroner til Red Barnet

En sidste check på 155.111 kroner markerede i denne uge afslutningen på to års samarbejde mellem Red Barnet og Middelfart Sparekasse, som i alt har doneret 400.540 kroner og en masse brugt legetøj til organisationens arbejde for udsatte børn – både herhjemme og ude i verden.

Det var en velfornøjet Johanne Schmidt-Nielsen, der i sin egenskab af generalsekretær for Red Barnet forleden tog imod en check på 155.111 kroner fra Middelfart Sparekasse.

Det er sparekassen, som giver pengene, men i sidste ende er det sparekassens kunder, generalsekretæren kan takke for at have sikret organisationen de i alt 400.540 kroner.

Pengene stammer nemlig fra en ordning, hvor kunderne kan spare op og samtidig støtte et godt formål. Igennem en årrække har Middelfart Sparekasse således doneret et beløb svarende til én procent af det samlede indestående på en særlig konto til velgørenhed. Et koncept, Johanne Schmidt-Nielsen bifalder.

- Det er en virkelig god idé, at Middelfart Sparekasse har givet kunderne en ekstra motivation til at støtte et godt formål og hjælpe udsatte børn, hver gang kunderne sætter penge ind på opsparingskontoen. Sammen kan vi gøre en endnu større forskel for de børn, der har det allersværest, siger hun.

Fokus på hverdagens udfordringer
Middelfart Sparekasse har i samarbejdet med Red Barnet særligt haft fokus på to af Red Barnets indsatser, Slet Det og Plads til Alle.

Slet Det er Red Barnets rådgivning, hvor børn og unge kan få hjælp, hvis de har delt eller fået delt private, grænseoverskridende eller krænkende informationer eller eksempelvis nøgenbilleder. Og i Plads til Alle hjælper organisationen udsatte børn og unge ind i foreningslivet.

- Vi har valgt at fokusere vores indsats på nogle af de konkrete problemstillinger, mange danske børn kæmper med i hverdagen. Middelfart Sparekasse har altid været en aktiv del af lokalsamfundet, så det ligger vores hjerte nær at bidrage til, at flere børn kan få glæde af foreningslivet eller få hjælp, hvis de er kommet på afveje på de sociale medier, forklarer Heidi Flint Knudsen, marketingkonsulent i Middelfart Sparekasse.

Hun har været ansvarlig for samarbejdet med Red Barnet og blandt andet arrangeret foredrag og legetøjsindsamlinger for at aktivere sparekassens kunder og sprede budskabet.

- Vi har blandt andet haft Kuno Sørensen fra Red Barnet ude og holde foredrag om unges adfærd på digitale medier, og så har vi samlet en masse brugt legetøj ind til vores årlige familiedage, så Red Barnet kunne sælge det i deres lokale genbrugsbutikker, fortæller Heidi Flint Knudsen.

Små og store bidrag
Uanset om der er tale om kontante donationer eller bidrag i form af legetøj til genbrug, gør det en forskel, understreger Johanne Schmidt-Nielsen. For hver en krone tæller.

- Det er vigtigt for mig at sige, at donationerne virkelig gør en stor forskel for børn, som har det svært. Både små og store bidrag er med til at hjælpe os med at stoppe digitale krænkelser på nettet eller til at få flere udsatte børn i Danmark med i fællesskabet, så de kan få en tryg barndom, som alle børn fortjener. For 475 kroner kan vi for eksempel sende et barn på en af vores sommerlejre i et døgn, forklarer generalsekretæren og udtrykker endnu engang sin taknemmelighed:

- Jeg bliver simpelthen bare så rørt af og glad over den støtte, Red Barnet får.