Nyheder

Kunder og frivillige strømmer til Red Barnets genbrugsbutikker

Genbrug til børn er blevet populært, og det kan mærkes i Red Barnet. Omsætningen i organisationens genbrugsbutikker er steget med næsten 50 procent i år i forhold til sidste år, og antallet af frivillige er nu oppe på cirka 400.

Flyverdragter, barnevogne og legetøj behøver ikke være nyt, når der skal købes ind til børnene. Genbrug hitter, og det kommer også til udtryk i Red Barnets genbrugsbutikker, hvor frivillige over hele landet har fået ekstra travlt med at lange børnevarer over disken.

Omsætningen i Red Barnets genbrugsbutikker er steget med 48 procent i år i forhold til sidste år. Tre nye genbrugsbutikker – i Skanderborg, Næstved og på Amager – er kommet til, og forventningen er at øge det nuværende antal på 14 genbrugsbutikker til det dobbelte i løbet af et par år.

Den store efterspørgsel på genbrug til børn glæder Kim Steen Carlsen, der er projektleder for genbrugsbutikkerne i Red Barnet.

– Danskerne har taget tendensen om genbrug til sig og kan se det fantastiske i både at spare penge og spare på ressourcerne. I Red Barnets genbrugsbutikker er det særlige desuden, at man – både når man donerer og køber børnevarer – er med til at hjælpe de børn, der har allermest brug for det. Vi kalder konceptet for ’barn til barn’. Og det koncept er der i den grad opbakning til i vores genbrugsbutikker, siger han.

Genbrug til børn hjælper andre børn
Konceptet er enkelt. Alt i butikkerne går fra barn til barn. Børn vokser hurtigt ud af deres tøj og fra deres legetøj, og derfor kan familier aflevere det aflagte, så andre børn kan få glæde af det til en fornuftig pris. Overskuddet fra butikkerne går til Red Barnets arbejde for at hjælpe de dårligst stillede børn lokalt, nationalt og internationalt.

En fjerdedel af overskuddet i genbrugsbutikkerne går til lokale aktiviteter som for eksempel Red Barnets oplevelsesklubber. Her får familier, der er socialt eller økonomiske udsatte, et tiltrængt åndehul i hverdagen ved for eksempel at tage i skoven eller i zoologisk have.

Frivillige gør en stor indsats
Samtidig med at kunderne strømmer ind i Red Barnets genbrugsbutikker, gør de frivillige det også. I 2016 har cirka 90 frivillige meldt sig til at tage en tørn i de nye butikker, og Red Barnet er nu oppe på cirka 400 frivillige i alt i genbrugsbutikkerne.

– Takket være de frivillige kan vi åbne og drive genbrugsbutikker. Det er dem, der vasker og stryger tøj, betjener kunder og dekorerer vinduer, og uden dem var der ingen butikker. Red Barnet kan kun hjælpe endnu flere børn gennem genbrugsbutikkerne, fordi der er frivillige, som stiller deres tid og arbejdskraft til rådighed, siger Kim Steen Carlsen.

Red Barnet har 14 genbrugsbutikker, der ligger i Aarhus C, Tønder, Hedensted, Hovedgård, Ringkøbing, Frederikshavn, Roskilde, København Østerbro, København City, København Amager, Rønne, Odense, Næstved og Skanderborg. I 2017 forventer Red Barnet at åbne seks nye genbrugsbutikker.

For værdien af 10 stykker brugt børnetøj, som sælges i Red Barnets genbrugsbutikker, kan vi give:

• Ernæringsberiget mad til et undernæret barn i Etiopien i en måned.
• Undervisning af to børn i, hvordan man undgår mobning i Danmark.
• Varmeapparater til en familie på fire i Syrien.
• Skolegang til et barn i Syrien i seks måneder.