IKEA vil hjælpe Red Barnet
og Læger uden Grænser
med at redde tusindvis
af børn i katastrofer

18-10-2016
NYHED

IKEA Foundation har indgået aftaler med to af verdens førende humanitære hjælpeorganisationer, der vil redde tusindvis af børn i katastrofer.

Når katastrofer rammer, er børn blandt de mest sårbare, og humanitære hjælpeorganisationer skal derfor være i stand til at reagere omgående for at redde deres liv.
 
I dag har IKEA Foundation underskrevet aftaler med Red Barnet og Læger uden Grænser, der vil gøre det muligt for organisationerne at få adgang til den finansiering, de har brug for, umiddelbart efter en katastrofe rammer.

Beskyttelse af børn i katastrofer

Mens klimaforandringer forvolder større og hyppigere katastrofer, arbejder Red Barnets teams rundt omkring i verden for at hjælpe børn med at få adgang til deres ret til beskyttelse, sundhedspleje, uddannelse og børnevenlige områder, hvor børn kan være børn og blandt andet lege og tegne i trygge rammer.
 
IKEA Foundations nye aftale vil give Red Barnet adgang til op til to millioner Euro inden for 72 timer efter en kategori 1-katastrofe, som er en ekstraordinær nødsituation, der berører flere end en million børn og forårsager omfattende ødelæggelser.
 
Red Barnet vil bruge midlerne til hurtigt og effektivt at hjælpe børn og deres familier med at overleve det utænkelige og begynde at komme sig i de måneder, der følger.

"Red Barnet er enormt glade for at udvide vores samarbejde med IKEA Foundation, og vi er endnu mere glade for at fremme vores fælles forpligtelse til at gøre, hvad vi kan for at redde børns liv i nødsituationer rundt omkring i verden. Ganske enkelt redder hurtige reaktioner børns liv. Dette partnerskab, der giver mulighed for betydelig og øjeblikkelig finansiering af nødhjælpsberedskab, giver os fleksibilitet til straks begynde vores arbejde på stedet. Jeg hører gentagne gange fra erfarne nødhjælpsarbejdere rundt om i verden, at det er den form for partnerskab, som er nødvendig for at tage den humanitære indsats et skridt videre. På vegne af Red Barnet, vil jeg gerne takke IKEA Foundation for at samarbejde med os og fremme innovation i sektoren ", siger Daniele Timarco, humanitær direktør Red Barnet.

Lægehjælp under "usynlige" katastrofer

Rundt om i verden giver Læger uden Grænser lægehjælp til tusindvis af familier, der lider under katastrofer, der får lidt eller ingen international mediebevågenhed, og som det er svært at få støtte til.
 
Takket være den nye aftale med IKEA Foundation, vil Læger uden Grænser kunne få adgang til tilskud på op til tre millioner Euro for at hjælpe børn og deres familier med at overleve disse katastrofer.
 
"Humanitær nødhjælp sker ofte de steder, som verden synes at have glemt - steder, der er svære at nå for journalister," forklarer Bruno Jochum, generaldirektør for Læger uden Grænser.
”IKEA Foundation bevillingerne vil hjælpe vores teams med at give livreddende lægehjælp og i den forbindelse vise de familier, der er fanget i kriserne, at vi forsøger at støtte dem, mens de har allermest mest brug for det”

Med udgangspunkt i mange års succesfuldt partnerskab

Red Barnet er en af IKEA Foundations’ længstvarende partnerskaber, og de to organisationer er gået sammen for at sikre børns rettigheder i en lang række lande, også under katastrofer som tyfoner og oversvømmelser i Filippinerne og jordskælvet i Nepal i 2015.
 
IKEA Foundation og Læger uden Grænser har indgået partnerskab siden 2013 for at bringe livreddende lægehjælp til mennesker, der lider i konflikter og katastrofer, herunder de sårede i Syrien. IKEA Foundation gav den største enkeltstående nødsituationsdonation nogensinde – fem millioner Euro til Læger uden Grænser til at bekæmpe Ebola-virus udbruddet i Vestafrika i 2014.
 
Per Heggenes, administrerende direktør for IKEA Foundation, siger: "Vi arbejder hen imod en verden, hvor børn, der lever i fattigdom, har flere muligheder for at skabe en bedre fremtid for sig selv og deres familier. Finansiering til kriseområder og håndtering af klimaændringer er afgørende for at nå dette mål. Det er derfor, det er afgørende, at vi giver organisationer som Red Barnet de ressourcer, de har brug for til at redde børns liv og hjælpe familier med genopbygning i kølvandet på katastrofer.
 
"Vores aftale med Læger uden Grænser er en unik måde at sikre, at familier, der forsøger at overleve usete nødsituationer, kan få den lægehjælp, de har hårdt brug for. Vi ved, at er er store huller i humanitær finansiering, og disse huller er mere end blot akademiske; de koster mennesker livet. Med vores finansiering håber vi ikke kun på at hjælpe Læger uden Grænser med at redde liv, men også at skabe synlighed for katastrofer, der får lidt eller ingen international medieopmærksomhed og mobilisere andre donorer til at støtte børn, der har mest brug for det."

 
Læs mere om IKEA Foundations støtte til børn i nødsituationer