Nyheder

IKEA Foundation støtter Red Barnets indsats i Yemen

En nådesløs borgerkrig raser i Yemen og landet er på randen af socialt, økonomisk og institutionelt sammenbrud. Derfor har IKEA Foundation valgt at donere €500.000 (3,7 mio. kr.) til Red Barnets arbejde med at redde liv og beskytte børn og familier i Yemen.

Siden optrapningen af konflikten i Yemen i marts 2015 er over to millioner mennesker flygtet fra deres hjem. De mange flygtninge mangler mad og basal lægehjælp, og derfor har IKEA Foundation valgt at give €2,5 mio. (18,5 mio. kr.) til Red Barnet og Læger Uden Grænsers indsats i Yemen. €500.000 (3,7 mio. kr.) af donationen går til Red Barnets projekter.

- IKEA Foundation er stolte af at støtte Læger Uden Grænser og Red Barnets arbejde i Yemen, og vi tilskynder andre donorer til at gøre det samme. Det internationale samfund har ikke gjort nok for at forhindre den lidelse, som børn og familier i Yemen bliver udsat for. Hvis vi ikke handler nu, er konsekvenserne utænkelige, siger Per Heggenes, administrerende direktør for IKEA Foundation.

Red Barnet vil bruge midlerne fra IKEA Foundation til at hjælpe de mest udsatte børn i Sana'a og Amran-provinserne. Der vil blive udleveret madkurve og givet ernæringsråd om, hvordan man bedst brødføder børn under to. Der vil også blive oprettet børnebeskyttelseshold, som kan yde psykosocial støtte, og der vil blive givet særlig hjælp til børn, som er blevet adskilt fra deres familier eller har været udsat for vold.

- Bomber rammer huse, de rammer skoler, og de rammer hospitaler, og det har resulteret i, at næsten 1 million børn er blevet fordrevet siden konflikten eskalerede, og næsten 1500 uskyldige børn har mistet livet, mens tusinder flere er blevet lemlæstet. Vi er taknemmelige for støtten fra IKEA Foundation, som vil gøre meget for at forbedre livet for tusinder af sultne, underernærede og sårbare børn. Og jeg håber, at andre donorer vil følge IKEA Foundations eksempel givet den katastrofale humanitære krise, vi er vidne til, siger Grant Pritchard, Red Barnets vicedirektør i Yemen.

Yemens børn er hårdt ramt af en af verdens værste humanitære kriser. Det anslås, at ti millioner børn har brug for hjælp og over to millioner børn er underernærede. Hvert tiende minut dør et barn i Yemen af årsager, der kan forebygges og forhindres, f.eks. diarré, underernæring og luftvejsinfektion.

Om IKEA Foundation
IKEA Foundation arbejder for at forbedre mulighederne for børn og unge i nogle af verdens fattigste samfund ved at støtte holistiske og langsigtede programmer, der kan skabe væsentlige og varige forandringer. IKEA Foundation samarbejder med stærke strategiske partnere, der med deres innovative tilgange er med til at forbedre fire fundamentale områder i et barns liv: Et sted at føle sig hjemme, en sund start på livet, en uddannelse af høj kvalitet og en bæredygtig familieindkomst. Samtidig hjælper IKEA Foundation med at kæmpe mod klimaforandringerne.

Læs mere på ikeafoundation.org og på IKEA Foundations Facebookside.