Nyheder

Hver time flygter 135 syriske børn

Hver time flygter 135 syriske børn fra deres hjem – verdens ledere kan redde dem i dag

I dag mødes verdens ledere til den store konference Supporting Syria i London. Her er der reel mulighed for at redde en hel generation af børn, der ellers risikerer at blive tabt på grund af krigen. Red Barnet kræver politisk vilje og handling.

En ny analyse fra Red Barnet viser, at siden konflikten i Syrien brød ud i marts 2011, er 3245 børn i gennemsnit hver eneste dag blevet tvunget til at flygte fra deres hjem.
I lyset af analysen opfordrer Red Barnet verdens ledere, der mødes til en stor Syrien-konference i London i dag, til at intensivere hjælpen til Syrien og forhindre en tabt generation af børn i Mellemøsten.

5,8 millioner børn er fordrevet

5,8 millioner børn lever i dag som fordrevne – enten inde i Syrien eller som flygtninge i et andet land i regionen. Det er flere end hele Danmarks samlede befolkning.
Børn bliver samtidig frataget en af deres vigtigste rettigheder – uddannelse. Mens næsten 100 procent af børnene var indskrevet i skolen i Syrien for bare et par år siden, er tallet nu i de værst ramte områder helt nede på seks procent. Hver fjerde skoler er enten bombet til ukendelighed eller besat af militære grupper.

2,8 millioner børn kommer ikke i skole
I alt kommer 2,8 millioner syriske børn ikke i skole. De opholder sig enten inde i Syrien eller er flygtet til et af nabolandene. Det er fatalt for et barns fremtidsmuligheder.
Uddannelse er især et område, hvor statslederne i London kan opnå reelle resultater. Red Barnet opfordrer derfor London-konferencens delegerede til:

  • At sikre 1,4 milliarder dollars om året til uddannelsessektoren.
  • At vedtage politikker, der sikrer adgang til uddannelse, som at tillade flygtningebørn at gå i skole, uanset deres juridiske status, og give forældrene mulighed for at tjene til livets ophold, så deres børn kan forblive under uddannelse.
  • At træffe beslutninger, som presser konfliktens parter til at beskytte skoler mod angreb.

Verdens ledere har reel mulighed for at gøre en forskel
"I næsten et halvt årti har Syriens børn stået ansigt til ansigt med udsættelse af og mangel på uddannelse, tøndebomber, beskydning, sult og sygdom. På trods af de enorme udfordringer og den voldsomme udvikling, som krigen har taget, har verdens ledere på konferencen i London en reel mulighed for at gøre en væsentlig forskel for de børns liv", siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær i Red Barnet.

"Vores budskab til statslederne, der mødes i dag, og til det internationale samfund er enkelt: Fra næste skoleår og frem bør alle syriske børn have mulighed for at modtage undervisning. Vi kan ikke stå stiltiende og se på en hel generation af børn, der bliver fuldstændig tabt, fordi de aldrig har haft mulighed for at gå i skole", siger Jonas Keiding Lindholm.

Red Barnet arbejder i Syrien og i Libanon, Jordan, Irak og Egypten, som har taget imod de millioner af syrere, der er flygtet fra deres hjemland. Red Barnet leverer mad, rent vand, sundhedsydelser, husly, beskyttelse og uddannelse og har nået mere end to millioner børn, siden konflikten brød ud.

Krisen i Syrien er Red Barnets største humanitære indsats nogensinde.