Hele Danmark samlede ind til Red Barnet

03-09-2017
NYHED

Solen skinnede på de mange frivillige, da Red Barnet i dag afholdt årets landsindsamling. Flere tusinde børn og voksne var på gaden, og det giver Red Barnet en god mavefornemmelse i forhold til resultatet. Pengene går blandt andet til at hjælpe udsatte børn i Danmark og til børn, der er ramt af katastrofer, som de oversvømmelser, der berører 20 millioner børn i Asien lige nu.

Red Barnets indsamlere, der i dag har været på gaden for at samle ind til fordel for udsatte og sårbare børn i Danmark og resten af verden, melder om høj sol og højt humør i hele landet. Det giver Red Barnets generalsekretær et forsigtigt håb om et bedre resultat end sidste år.

- I modsætning til sidste år har vejret været med indsamlerne i år. I 2016 var der rigtig mange indsamlere, der faldt fra på grund af voldsom regn. I dag har meldingerne lydt på sol og blå himmel fra de fleste egne i landet, og det gør os da rigtig optimistiske. Vi ved, at der har været flere indsamlere på gaden end sidste år, så nu krydser vi fingre for, at folk har været hjemme til at åbne døren for dem, siger generalsekretær for Red Barnet, Jonas Keiding Lindholm.

Flere end 8.000 tilmeldte indsamlere i hele landet
Red Barnet kan ikke melde et konkret resultat ud endnu, for de flere end 8.000 tilmeldte indsamlere er først begyndt at vende tilbage fra deres ruter og aflevere indsamlingsbøtter på opsamlingsstederne i løbet af søndag eftermiddag. I modsætning til tidligere år, hvor Red Barnets indsamlere har fået rute og indsamlingsbøtter udleveret på et centralt sted på selve indsamlingsdagen, har de i år selv kunnet vælge deres rute på forhånd og fået indsamlingsbøtten sendt direkte hjem til deres private adresse.

– Derfor er det for tidligt at sige, hvor mange af de tilmeldte indsamlere, der reelt har taget turen, og hvor mange, der er faldet fra. Nogle vil helt naturligt blive forhindret i komme afsted, når dagen oprinder. Først når indsamlerne har afleveret bøtterne på deres opsamlingssted eller i banken de næste dage, får vi det komplette overblik, siger Jonas Keiding Lindholm.

Positive forventninger til MobilePay
Til gengæld tyder det på, at danskerne har taget rigtig godt imod muligheden for at give et bidrag via MobilePay.

– Mange danskere har ikke kontanter liggende derhjemme længere, og så er det vores klare indtryk, at de vælger at støtte via MobilePay i stedet. På nuværende tidspunkt har vi fået tæt på dobbelt så meget ind via MobilePay, som vi fik samlet set sidste år – men vi forventer også, at der bliver puttet færre kontanter i indsamlingsbøtterne. Hvad det præcis kommer til at betyde for det samlede resultat, vil også først vise sig i løbet af de kommende dage. Vi er naturligvis spændte på at få den opgørelse, siger Jonas Keiding Lindholm

En verden til forskel for millioner af børn
- Uanset hvordan det går, vil jeg gerne på Red Barnets vegne takke alle de frivillige danskere, der har samlet ind for os i dag, hjulpet med koordineringen, lavet sponsoraftaler med lokale virksomheder og alle dem, der har taget godt imod vores indsamlere og støtter Red Barnets arbejde. Det gør en verden til forskel for millioner af udsatte børn i Danmark og resten af verden, fortsætter generalsekretæren.

Pengene fra årets indsamling går til Red Barnets arbejde for udsatte og sårbare børn i Danmark og ude i verden. Pengene hjælper børn, der er på flugt fra krig og til at støtte børnefamilier, der kæmper i naturkatastrofer som for eksempel oversvømmelserne i Indien, Nepal og Bangladesh lige nu. Pengene går også til, at Red Barnet kan give flere af de dårligst stillede børn herhjemme ferieoplevelser og mulighed for at deltage i fritidstilbud, ligesom landsindsamlingen bidrager til bedre trivsel og sunde fællesskaber i skoler og daginstitutioner i hele landet.