Nyheder

H.K.H. Kronprinsen besøgte Red Barnet for at høre om krisen på Afrikas Horn

Torsdag aflagde Red Barnets protektor H.K.H. Kronprins Frederik Red Barnets hovedkontor i København et besøg. Formålet var at blive briefet om den voksende klimakrise, som medfører sult i de østafrikanske lande på Afrikas Horn.

Torsdag eftermiddag havde Red Barnet inviteret børneorganisationens mangeårige protektor H.K.H. Kronprins Frederik på besøg på hovedkontoret på Rosenørns Allé i København. Under besøget satte en række af Red Barnets eksperter Kronprinsen ind i den klimakrise, der lige nu udspiller sig i de østafrikanske lande.

Red Barnet håber, at situationen på Afrikas Horn er på vej til at vende, men lige nu er fremtiden stadig meget usikker. Håbet er, at krisen ikke udvikler sig som i 2011, hvor 250.000 mennesker døde af sult – halvdelen af dem var børn.
– Dengang i 2011 kom hjælpen for sent, og det må ikke gentage sig, siger Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen.
I Somalia er en vedholdende tørke blevet overtaget af store oversvømmelser, der har sendt 200.000 mennesker på flugt – flere end 100.000 er børn. I Kenya har 600.000 underernærede børn brug for behandling. Og i Etiopien har 8,1 millioner mennesker brug for hjælp til at skaffe mad nok.

Det var en meget interesseret Kronprins, der lyttede til Red Barnets advarsler. Han udtrykte samtidig sin taknemmelighed over det arbejde, som blandt andre Red Barnet udfører i de berørte lande, og sin glæde ved selv at kunne spille en rolle som protektor for organisationen.

Red Barnet har hidtil hjulpet 500.000 mennesker, hvoraf 257.000 er børn, men der skal meget mere til.
– Derfor gør vi alt for at sætte fokus på klimakrisen på Afrikas Horn, mens tid er, og en del af den indsats er at involvere vores protektor i sagen. Det betyder meget for mig og mine kolleger både herhjemme og ude i verden, at Kronprinsen prioriterer et besøg hos os og bekymrer sig for situationens alvor og det humanitære arbejde, vi udfører for at hjælpe de berørte børn og deres familier, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Den alvorlige situation på Afrikas Horn betyder, at Red Barnets velgørende julegaver til danskerne i år udelukkende fokuserer på sultkatastrofen som følge af de klimaforandringer, der har været med til at skabe den. Pengene fra julegavesalget går til Red Barnets arbejde for børn i nød, herunder at give mad, vand og medicin til underernærede piger og drenge i bl.a. Somalia og Kenya.