Flere end 6000 indsamlere
trodsede regnen

04-09-2016
NYHED

Ved dagens landsindsamling havde Red Barnet frygtet, at en vejrudsigt med massiv regn ville holde mange indsamlere inden døre. Det viste sig at holde stik. Knap 9000 indsamlere havde meldt sig på forhånd, og omkring 6000 indsamlere kom på gaden. Det kommer til at påvirke det samlede indsamlingsresultat.

– Vi havde forudset, at regnvejret kunne komme til at spænde ben for os, og når små 9000 tilmeldte indsamlere bliver til godt 6000, der reelt dukker op, vil det uden tvivl påvirke det endelige indsamlingsresultat. Til gengæld kan vi se, at nye tjenester som Mobile Pay og Swipp har været populære. Derfor er vi meget forsigtige med at melde et endeligt resultat ud, før optællingen er helt slut, og de sidste bankoverførsler er gennemført i løbet af de kommende dage, siger generalsekretær Jonas Keiding Lindholm. 

Jonas Keiding Lindholm og hans familie samlede selv ind på Vesterbro i København, hvor de blev mødt af glade og imødekommende danskere, som meget gerne vil støtte verdens vigtigste sag – børnenes.

– Jeg vil gerne takke alle dem, der trodsede regnen og hoppede i regntøj og gummistøvler for at gå ud og banke på døre. Alle de frivillige, der igen i år har været med til at få hele denne kæmpe indsats til at glide. Og ikke mindst alle de gavmilde danskere, som har taget så godt imod os med både smil, nysgerrighed og en mønt eller en seddel, siger Jonas Keiding Lindholm, som sender en særlig stor hilsen til alle de børn, der sammen med deres forældre var ude med indsamlingsbøtten for at samle ind til andre børn, der har brug for hjælp.

De mindste er altid kriges og katastrofers største ofre Vi har netop været vidne til et stort jordskælv i Italien, hvor mange børn har mistet familiemedlemmer og venner. Mange har også set deres hjem styrte i grus. Det er den slags katastrofer rundt om i verden, Red Barnet rykker ud til, og som pengene fra dagens landsindsamling blandt andet går til. Pengene går også til børn på flugt. Mange af børnene kommer fra Syrien og nabolandene, og indsamlingen skal hjælpe de yngste ofre i konflikten dér, hvor de bor, så de og deres familier ikke skal sætte livet på spil på en lang og farefuld flugt.

– De mindste er altid kriges og katastrofers største ofre, og det er dem, vi fokuserer på i vores arbejde. Den indsats vi lægger i nutiden, er med til at sikre fremtiden for alle de børn, siger Jonas Keiding Lindholm.

Red Barnet beskytter og redder millioner af udsatte børn i fattige og konfliktramte lande. Vi hjælper internt fordrevne for at undgå, at børn bliver tvunget på en farefuld flugt. Derfor hjælper Red Barnet blandt andet børn og familier med at komme gennem hverdagen, uddeler mad, drikkevand og vintertøj, uddeler tæpper, forsyninger og materialer til reparation af boliger og telte. Derudover driver vi midlertidige skoler og beskyttede områder, hvor børnene i trygge rammer får hjælp til at bearbejde de voldsomme oplevelser, de har været udsat for.

Mange indsamlere har dagen igennem delt deres oplevelser fra indsamlingsdagen på #HverTimeTæller på Instagram, Facebook og Twitter.

Du kan stadigvæk nå at give et bidrag til Red Barnets landsindsamling.