Nyheder

Drab på børn må stoppe nu

Indtil nu er mindst 13 børn blevet dræbt i Gaza, siden protesterne begyndte den 30. marts. Den yngste var blot otte måneder gamle Laila al-Ghandour, som døde efter at have inhaleret tåregas under protesterne mandag.

Ifølge Red Barnets medarbejdere i området befandt familien sig en kilometer udenfor sammenstødene, da det skete.

- Det kan ikke retfærdiggøres at dræbe børn, siger Red Barnets landechef i Palæstina, Jennifer Moorehead.

- Mandag var en af de dage, hvor flest er omkommet, siden konflikten startede i 2014. Seks børn er blevet dræbt og mere end 220 børn er blevet såret. Det indebærer 140 børn, som er blevet skudt på med skarp ammunition, ifølge det palæstinensiske sundhedsministerie, siger Moorehead.

Ibrahim og Raya, begge 14 år, er blandt de skadede unge. Ibrahim blev skudt i benet og har fået af vide fra lægerne, at det vil tage mindst to år, før han kan gå normalt igen. Raya deltog i protesterne og har inhaleret tåregas. Hun har fortsat problemer med at trække vejet, to uger senere.

Alene siden mandag er over 200 børn - nogle helt ned til 8 år - blevet beskudt. Adskillige er blevet såret for livstid.
 

Forældre er ængstelige

- Selv før protesterne begyndte, var Gazas hospital på randen af sammenbrud. 90 procent af sengene er i brug. Det høje antal af skadede betyder, at folk bliver behandlet på hospitalsgangene og sendt hjem, før de er tilstrækkeligt friske. For at gøre sagen værre, er det ifølge WHO meget få, der får lov til at forlade Gaza og søge medicinsk behandling. Dette øger faren for komplikationer og forhindrer børn i at få den behandling, de har brug for.

- Familier, der passer de sårede, kæmper for at klare sig. De har ofte ikke råd til medicin eller lægeregninger og er ekstremt ængstelige for deres børns fremtid. Derudover kommer bekymringerne, der følger efter ti års israelsk blokade og faldende interessere fra verdenssamfundet, siger Jennifer Moorehead.


Red Barnets arbejde

Red Barnet arbejder med lokale partnere i Gaza og på Vestbredden særligt med uddannelse og med målet om at give børn med handicap mulighed for at gå i skole. Dette gør vi blandt andet gennem at påvirke nationale myndigheder, så alle børn får uddannelse. Red Barnet arbejder for børns rettigheder lokalt, blandt andet for at undgå stigmatisering af børn med handicap.
 

Red Barnet er til stede

Ønsker du at støtte Red Barnets arbejde: Sms AKUT til 1220 (100 kr.) for at hjælpe børn i nød.