Nyheder

CPH PIX STØTTER RED BARNET

I år kan du under filmfestivalen CPH PIX være med til at støtte Red Barnets arbejde for børn og unge verden over. I 2018 sætter festivalen spot på en række af Red Barnets mærkesager med udvalgte film og aktiviteter for skoleklasser og familier.

Når CPH PIX fra 27. september indtager de københavnske biografer, bliver det igen i år med et stærkt fokus på Red Barnets arbejde for udsatte børn og unge i hele verden. Under årets festival byder festivalens skole- og familieprogram BUSTER på tre særlige visninger for hele familien, hvor billetindtægterne går ubeskåret til Red Barnet. Visningerne er: Disneys ‘Jakob og Peter Plys’ – en hjertevarm efterfølger til den tegnede klassiker, live-dubbing af fantasy-klassikeren ‘Labyrinth’ for hele familien samt den danske eventyrfilm ‘Vildheks’, der er baseret på Lene Kaaberbøls bestsellerbøger af samme navn.

 I samarbejde med Red Barnet inviterer BUSTER desuden til filmoplevelser, der behandler svære, men vigtige emner - og i år er det mobning og digital krænkelse, der kommer under lup.

 – På BUSTER viser vi hvert år film for børn, unge og familier, der behandler svære og aktuelle emner. Som festival er det vigtigt, at vi inden for trygge rammer tør vise alternativet og skabe dialog, der oplyser og bryder tabuer, siger festivaldirektør Jacob Neiiendam.

 – For andet år i træk samarbejder vi med Red Barnet om netop denne opgave. Det er vi stolte af, og vi håber, at vi i fællesskab kan være med til at gøre en lille, men vigtig forskel.

Unges trivsel på nettet
Festivalen har kurateret to nye kortfilmprogrammer, målrettet undervisningen i folkeskolen, der belyser børn og unges trivsel på nettet, såvel som i skolen og fritiden.

- Mobning og krænkelser på de sociale medier har store konsekvenser for mange børn og unges selvværd, trivsel og skolegang. Alligevel er der alt for lidt opmærksomhed på problemet, og på hvordan man kan bedst kan bekæmpe digitale krænkelser. Mange børn og unge, og de voksne omkring dem, savner viden og værktøjer om god digital opførsel, og om hvordan de bedst kan hjælpe de børn og unge, som er ofre for digitale krænkelser. Derfor er vi meget glade for at sætte fokus på digital trivsel sammen med CPH PIX, siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

Red Barnet arbejder aktivt for at bekæmpe mobning både i skolegården og på sociale medier bl.a. ved at hjælpe børn, lærere og forældre med gode råd og vejledning til at forebygge og stoppe mobning - i skoler, sportsklubber og på internettet. 

Til udvalgte visninger i skoleprogrammet vil publikum kunne høre Mai Holm Hviid, antropolog og projektleder i Red Barnet, fortælle om organisationens arbejde for at bekæmpe og forebygge digital mobning.

Til daglig er Mai Holm Hviid rådgiver på Red Barnets rådgivning SletDet – Danmarks eneste online-rådgivning, der hjælper de desperate og bange børn og unge, som har oplevet, at eksempelvis nøgenbilleder eller videoer af dem er blevet delt imod deres ønske. SletDet støtter børn og unge med rådgivning og konkret hjælp til at få krænkende billeder og videoer fjernet fra internettet.

Billetter til festivalens Red Barnet-visninger koster mellem 50-60 kr. og er sat til salg.

CPH PIX og BUSTER finder sted mellem 27. september og 10. oktober i København.