Nyheder

Aldi og Red Barnet indgår tæt samarbejde for at hjælpe udsatte børn i Danmark

Nyt partnerskab sætter fokus på udsatte børn. Sammen vil Aldi og Red Barnet skabe langsigtede forandringer for børn, der lever i fattigdom. 

Tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at på bare ét år er antallet af fattige børn i Danmark steget med 12.000, så der nu er 64.500 piger og drenge, der lever i fattigdom. Det svarer til det samlede indbyggertal i hele Randers.

Udviklingen betyder, at der mere end nogensinde er brug for et samarbejde som det, Aldi og Red Barnet nu har indgået.

”Vi har hver dag kontakt til rigtig mange kunder, der handler dagligvarer i vores butikker. Den store kontaktflade giver os nogle unikke muligheder for at kunne gøre opmærksom på noget meget vigtigt. Det vil vi gerne udnytte og tage et medansvar for over for de børn og familier, der lever i fattigdom i dagens Danmark”, siger Finn Tang, administrerende direktør i Aldi.

Red Barnet og Aldis samarbejde vil fokusere på udsatte børn i Danmark. Tanken er, at de indsamlede midler skal bruges til at skabe gode oplevelser for de udsatte børn og hjælpe dem med at blive en del af fællesskabet. De indsamlede penge kommer til at gå til Red Barnets familieoplevelsesklubber og ferielejre. Selvom partnerskabet fokuserer på børn i Danmark, vil Aldi også understøtte Red Barnets aktiviteter i forbindelse med den årlige landsindsamling og andre indsamlinger ved akut behov.

”I Red Barnet kæmper vi for at lave langsigtede forandringer i børns liv. Vi vil være en forandringskraft for det barn, der lever i fattigdom, står uden for fællesskabet og føler sig mobbet og udstødt. Men det ved vi godt, at vi ikke kan gøre alene. Og derfor er et samarbejde som dette, vi nu starter op med Aldi, så vigtigt for os. For sammen er vi bare stærkere”, siger Thomas Reidar Andersen, konstitueret generalsekretær for Red Barnet.

Red Barnet har flere end 60 lokalforeninger fordelt over hele landet, hvor de dårligst stillede piger og drenge kan få gode oplevelser. Det drejer sig blandt andet om ferielejre, familieoplevelsesklubber og hjælp til at komme ind i stærke fællesskaber som f.eks. sportsklubber.

”Vi er rigtig glade for og spændte på det her samarbejde, fordi vi kan bidrage til at øge synligheden for Red Barnets arbejde og samtidig være med til at give nogle børn, der har brug for det, gode oplevelser, de kan tage med sig videre i livet”, siger Finn Tang.

Nyt fra Red Barnet