Nyheder

ALDI donerer dagligvarer til Red Barnets sommerlejre

ALDI støtter i år Red Barnets mange sommerlejre med dagligvarer for 75.000 kronerDetailkæden samarbejder med Red Barnet om at give udsatte børn gode oplevelser. 

Børn og voksne på Red Barnets sommerlejre landet over kan i år sætte tænderne i sunde og friske dagligvarer fra ALDI. 

Detailkæden, der er hovedpartner for Red Barnet, donerer i år 75.000 kroner til at handle ind for i ALDI til ferielejrene. Den friske mad skal sikre, at børn og familier har masser af energi til de mange sjove aktiviteter, som de skal være en del af denne sommer. 

Red Barnets frivillige arrangerer hvert år sommerlejre for børn og familier, som ikke har råd eller overskud til at komme på ferie. Fælles for alle ferielejrene er, at børnene får venskaber og oplevelser, som de ellers ikke ville have fået.  

Red Barnets frivillige afholder i år hele 58 sommerlejre, hvilket er rekordhøjt og næsten 60 procent flere end sidste år. Coronakrisen har store konsekvenser for udsatte børn og familier i Danmark, og derfor har Red Barnets sommerlejre i år ekstra stor betydning.  

– Alt for mange børn i Danmark vokser op i familier, hvor forældre er så pressede, at ferie slet ikke er en mulighed. Det er så vigtigt, at vi får samlet de her børn og familier op og givet dem en god sommeroplevelse - særligt efter coronakrisen, som har ramt sårbare familier ekstra hårdt. Derfor er vi meget glade for, at ALDI er med til at støtte vores arbejde for at få flere udsatte børn med i fællesskabet og sikre dem den trygge barndom, som alle børn fortjener, siger Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær i Red Barnet. 

Sammen om at hjælpe udsatte børn 
ALDI indgik i 2018 et samarbejde med Red Barnet for at skabe forandringer for udsatte børn i Danmark. Kernen i samarbejdet er at skabe gode oplevelser for udsatte børn og hjælpe dem med at blive en del af fællesskabet. 

ALDI’s donation til Red Barnets sommerlejre er ét af flere initiativer, detailkæden støtter i samarbejdet. Gennem forskellige aktiviteter året rundt indsamler ALDI’s butikker donationer til Red Barnets arbejde, hvor kunderne i juni og juli måned kan købe stregkoder og dermed donere 25 kr. til Red Barnets sommerlejre. I maj gik Red Barnet og ALDI sammen om en fødevareindsats, hvor de leverede mad til over 650 familier og 1500 børn landet over. Som en helårsaktivitet har ALDI installeret donationsknapper til fordel for Red Barnet på deres pantautomater over hele landet, og sidste år donerede detailkæden også frisk frugt til Red Barnets sommerlejre. 

– ALDI’s samarbejde og støtte til Red Barnets arbejde er mere end nogensinde vigtigt lige nu, hvor coronakrisen har store konsekvenser for de mest udsatte børn. Vi er derfor utrolig glade for, at vi med vores maddonation og med kundernes hjælp kan give mange børn en god sommer med masser af gode minder og oplevelser. Vores samarbejde med Red Barnet er stærkt, hvilket fødevareindsatsen også er et godt eksempel på, da alt kan lykkes, når vi står sammen, siger Finn Tang, CEO i ALDI.   

 
FAKTA 

  • Red Barnet arrangerer i år 58 ferielejre i hele landet for børn og familier, der ikke ellers har mulighed for at komme på ferie. Det er næsten 60 procent flere end sidste år.  
  • Red Barnet forventer at sende omkring 1.500 børn og forældre afsted på ferielejrene i år.
  • ALDI er hovedpartner for Red Barnet fra 2018 til 2021 og samarbejder om at skabe langsigtede forandringer for udsatte børn i Danmark.