75 millioner kroner til flygtningebørns
uddannelse giver os et lille håb for børnenes fremtid

21-09-2016
NYHED

Udenrigsminister Kristian Jensen har netop bevilget 75 millioner kroner til uddannelse af flygtningebørn i Syrien og nærområderne gennem fonden Education Cannot Wait. Både udmøntningen og begrundelserne for bevillingen vækker begejstring hos Red Barnet.

– Det her er noget, som Red Barnet har arbejdet for længe. Derfor er vi naturligvis rigtig glade for, at den danske regering også ser vigtigheden i at sikre uddannelse til børn, som er flygtet fra eller lever midt i krig og konflikter. I kampen for at overleve bliver børnenes fremtid ofte glemt, for ét er at overleve, noget andet er at have et værdigt liv at se frem til, når det bliver sikkert at vende hjem igen, siger Red Barnets generalsekretær Jonas Keiding Lindholm.

Derfor er adgang til uddannelse et knudepunkt i Red Barnets arbejde, og organisationen arbejder sammen med både regering og virksomheder om at sætte ind på det vigtige område.

– Uddannelse giver børn succes. Det giver dem håb og muligheder for fremtiden. Det giver en følelse af at have en stabil og normal hverdag. Skolegang hjælper også børnene med at bearbejde deres traumatiske oplevelser. Og det giver børnene de færdigheder, der skal til, så de kan vende hjem og hjælpe med at genopbygge deres land, siger Jonas Keiding Lindholm, og fortsætter:

– I Red Barnet arbejder vi for, at ingen børn skal frarøves muligheden for at komme i skole i mere end fire uger efter, de er flygtet hjemmefra. Med det politiske fokus, som FNs Generalforsamling har sat på flygtningebørn og deres uddannelsesmuligheder, øjner vi et lille håb for, at verdens 30 millioner flygtningebørn faktisk kan få den skolegang og uddannelse, som de har krav på – blandt andet gennem Education Cannot Wait og den danske bevilling til fonden, siger Jonas Keiding Lindholm.