Nyheder

1.698 brugte skoletasker hjælper udsatte børn

Igen i år har skoletaske-indsamlingen været en stor succes. Næsten 1.700 skoletasker er indleveret i Arnold Busck-butikkerne over hele landet.

Gennem den seneste måneds tid har børn kunnet aflevere deres brugte skoletaske i en af de 31 Arnold Busck-butikker rundt om i landet. De indsamlede skoletasker er løbende blevet solgt billigt i Red Barnets genbrugsbutikker. På den måde har udsatte familier fået mulighed for at få sig en lækker brugt skoletaske til en god pris, samtidig med at salget af skoletaskerne er gået til organisationens arbejde med blandt andet sommerlejre og familieklubber for sårbare og udsatte børn i Danmark.

Indsamlingen sluttede i sidste uge, og der er siden starten af august indsamlet 1.698 brugte skoletasker over hele landet. Det er 539 flere end sidste år.

- Igen i år er det med glæde og stolthed, vi kan konstatere, at vores kunder og deres børn er meget begejstrede for denne mulighed for at støtte Red Barnets gode arbejde for udsatte børn i Danmark og resten af verden. Og så skal der også lyde en stor tak til de skoler rundt om i landet, der sammen med deres lokale Arnold Busck-butik har etableret en indsamling af brugte skoletasker blandt eleverne, siger Helle Busck Fensvig, adm. direktør i Arnold Busck.

Også i Red Barnet er generalsekretæren begejstret.

- Vi er dybt taknemmelige over at opleve en så markant øgning i opbakningen til skoletaske-indsamlingen. Det er fantastisk at se, hvordan endnu flere børn rundt om i hele landet gerne vil hjælpe andre børn, der ikke har de samme muligheder som dem selv. Vi har fået talrige historier og set billeder med stolte og glade børn, der afleverer den brugte skoletaske, og deres bidrag er nu medvirkende til, at Red Barnet kan hjælpe endnu flere udsatte børn med venskab, tryghed og trivsel, siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

De brugte skoletasker er løbende gennem hele august blevet sendt ud til og solgt i Red Barnets 20 genbrugsbutikker over hele landet.

Overskuddet går til udsatte børn herhjemme og ude i verden
Overskuddet fra Red Barnets 20 genbrugsbutikker går til arbejdet for at hjælpe de dårligst stillede børn lokalt, nationalt og internationalt. Skoletaskerne sælges, så andre børn kan få glæde af dem, men pengene fra salget af taskerne vil også gå til Red Barnets arbejde med blandt andet sommerlejre og familieklubber for udsatte og sårbare børn i Danmark.

Pengene fra salget af én brugt skoletaske svarer til, at et udsat barn kan komme med Red Barnet på en dags ophold på ferielejr med overnatning inkl. kost og logi.