Nyheder

1.159 brugte skoletasker giver bedre børneliv til udsatte børn

I starten af august indledte boghandlerkæden Arnold Busck og Red Barnet et samarbejde, hvor kunderne kunne indlevere brugte skoletasker til glæde for udsatte børn. Skoletaske-indsamlingen har været en stor succes. 1.159 skoletasker er indleveret over hele Danmark. 

Gennem den seneste måneds tid har børn kunnet aflevere deres brugte skoletaske i en af de 30 Arnold Busck-butikker rundt om i landet. De indsamlede skoletasker er doneret og derefter solgt billigt i Red Barnets genbrugsbutikker. På den måde har udsatte familier fået mulighed for at få fingre i en lækker brugt skoletaske samtidig med, at salget af skoletaskerne blandt andet er gået til organisationens arbejde med sommerlejre og familieklubber for sårbare og udsatte børn i Danmark. Arnold Busck har derudover doneret 25 kroner pr. indsamlet skoletaske til Red Barnet.

Indsamlingen sluttede i mandags, og der er siden starten af august indsamlet 1.159 brugte skoletasker ind over hele landet.

- Vores kunder har bakket helt fantastisk op omkring indsamlingen af skoletasker, og masser af børn er kommet til os og har doneret deres brugte skoletaske til glæde for et udsat barn. Det at kunne hjælpe fra barn til barn på denne måde har absolut været positivt, siger Helle Busck Fensvig, adm. direktør i Arnold Busck.

Også i Red Barnet er generalsekretæren begejstret:

- Vi er dybt taknemmelige for den store opbakning og alle de positive tilbagemeldinger, vi har fået fra både børn og familier i hele Danmark, der fortæller, hvor godt og meningsfyldt det er at give sin brugte skoletaske videre. Nu glæder vi os over, at alle de flotte, brugte tasker får nye, spændte ejere, og at salget fra taskerne kommer til at hjælpe endnu flere udsatte og sårbare børn, siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

De brugte skoletasker er løbende gennem hele august blevet sendt ud til og solgt i Red Barnets 19 genbrugsbutikker over hele landet.

Overskuddet går også til udsatte børn ude i verden
Overskuddet fra Red Barnets 19 genbrugsbutikker går til arbejdet for at hjælpe de dårligst stillede børn lokalt, nationalt og internationalt. Det betyder, at salget i genbrugsbutikken er med til at støtte projekter for både udsatte børn i lokalområdet og for børn ude i verden.

Pengene fra salget af en brugt skoletaske svarer f.eks. til en måneds skolegang til et barn i Syrien, rent vand til tre børn i en måned eller medicin til fem syge børn.