Hvad er Snapseed?

Snapseed er kort sagt en gratis mobilapplikation til billedredigering. Snapseed kan downloades til både iPhones og Android-telefoner. Applikationen er udviklet af Nik Software, der er et datterselskab til Google. 

Applikationen indeholder mange muligheder for billedredigering, der minder om funktioner fra Instagram. Eksempelvis kan man ændre på lyset på et billede og tilføje forskellige effekter. Modsat Instagram deler man som udgangspunkt ikke de billeder, man redigerer i Snapseed på et socialt medie. Der er dog mulighed for at dele ens redigerede billeder via andre sociale medier, men selve applikationen er kun til billedredigering - ikke billeddeling.

Snapseed kan for eksempel bruges, hvis dit barn gerne vil afprøve billedredigering, men endnu ikke er klar til at bruge fx Instagram. Vær opmærksom på, at man via Snapseed kan få adgang til delingsmuligheder. Hvis telefonen fx har tilknyttet en Facebook-konto eller Instagram-konto, vil disse dukke op som mulige steder, man kan dele billedet.

Sådan virker Snapseed:

  1. Download og åbn applikationen.
  2. Tryk på 'Åbn billede'.
  3. Vælg nu det billede, du vil redigere.
  4. Du kan nu gå i gang med at redigere billedet ved at trykke på blyanten.
  5. Når du klikker på de forskellige muligheder, fx 'Justeringer'. Klik på den funktion, du vil afprøve
  6. Ved at køre fingeren op og ned ad skærmen får adgang til flere muligheder for redigering. Når du kører fingeren mod højre eller venstre, redigerer du med den valgte effekt. 
  7. Husk at trykke på 'Gem' til slut.
  8. Billedet gemmes sandsynligvis i den mappe, du normalt gemmer billeder.

Herunder kan du se en video, som forklarer, hvordan man kan bruge Snapseed. 
">