Sydsudan - aktut nødhjælp

Sydsudan befinder sig i en humanitær krise, der har varet i mange år. Der er både væbnet konflikt, stadig dybere økonomisk krise, gentagne tørkeperioder og omfattende oversvømmelser. En af de største konsekvenser, krisen trækker med sig, er at sydsudanerne mangler basal adgang til mad. Mere end 1,4 millioner mødre og børn under fem år kæmper med underernæring og har akut brug for hjælp.

Samtidig er mange familier på flugt på grund af de store oversvømmelser, der har presset dem til at forlade deres hjem. Det tilføjer endnu et lag af fare. Især børn der er på flugt, bliver ofte udsat for overfald og andre krænkelser af deres grundlæggende rettigheder.

Red Barnet er til stede i Sydsudan, hvor vi arbejder med at give akut nødhjælp til de familier i Sydsudan, der behøver det mest. Det gør vi med støtte fra ECHO (EU’s Afdeling for Civilbeskyttelse og Humanitær Bistand) og i samarbejde med International Rescue Committee og Action Against Hunger.

Sådan hjælper vi
Vi forsøger at højne fødevaresikkerhed, ernæring og sundhed ved at uddele kontanter til fattige familier og give dem frø og haveredskaber, så de kan dyrke deres jord. Vi støtter dem også psykosocialt og vejleder i børnesundhed. Vores mål er et give familierne en ny og bedre mulighed for at dække deres daglige behov, samtidig med at de passer på deres mentale sundhed og får en chance for at genopbygge deres liv.

Når familier er tynget af økonomisk usikkerhed, bliver børnenes tryghed også brudt på flere måder. De risikerer i højere grad at blive taget ud af skolen for at arbejde, og pigerne bliver måske giftet bort. Derfor tilbyder Red Barnets særlig støtte, når der er brug for det. Gennem en inkluderende tilgang, som blandt andet er tilpasset alder og køn, imødekommer vi børnenes akutte behov for ernæring og beskyttelse.

Red Barnet er også med til at sikre koordination på tværs af de organisationer, der arbejder i Sydsudan, så vi sikrer, at de rette familier – og så mange som muligt – får den rette støtte. Regelmæssige møder og dialog med lokalsamfund og de lokale myndigheder, synkronisering af registreringssystemer samt fælles analyser af de aktuelle behov er med til at sikre, at støtten gives til de mest trængende. På 12 måneder vil projektet støtte mere end 52.000 børn og voksne, som vil opnå opleve forbedret fødevaresikkerhed og adgang til sociale ydelser og sundhedsydelser.

Mere om projektet

Officielt navn: Harmonised multi-purpose cash assistance to meet critical basic needs of flood and conflict affected communities in Jonglei and Unity States

Land: South Sudan

Projekteperiode: 1. april 2022 - 31. marts 2023

Donorer: ECHO

-

Dette projekt er støttet af Den Europæiske Unions Afdeling for Civilbeskyttelse og Humanitær Bistand (DG ECHO)