Giv børn fællesskab
og en aktiv fritid
med Plads til Alle

Frivillige i Plads til Alle hjælper børn fra de dårligst stillede familier med at gå til en fritidsaktivitet og blive en del af et fællesskab.

I Danmark går de fleste børn til forskellige aktiviteter i deres fritid. Erfaring viser, at børn med en aktiv fritid ofte trives bedre, men desværre har mange børn fra de dårligst stillede familier ikke samme adgang til fritidsaktiviteter, som andre børn har. Derfor har vi lavet projektet Plads til Alle, der hjælper de dårligst stillede børn med at blive involveret i fritidslivet i Danmark.

Hvad kan jeg som frivillig?

Som frivillig i Plads til Alle giver du et barn støtte, motivation og opmuntring til at deltage i fritidsaktiviteter og hjælper samtidig barnet med at finde en plads i et nyt fællesskab. Ved at hjælpe børn i dit lokalområde ind i fritidslivet støtter du dem desuden i at få positive oplevelser og nye venner. For mange børn kan fritidsaktiviteter være med til at skabe højere selvværd, mere anerkendelse og en større tro på sig selv – og som frivillig er du med til at gøre dette muligt. Du afsætter ca. tre timer om ugen til arbejdet alt efter behov.

Hvad får jeg ud af at være frivillig?

Du får du positive oplevelser med børn, forældre og frivillige og er med til at gøre en forskel i et barns liv. Du mødes med andre frivillige for at sparre og udvikle faglige kompetencer. Du får også mulighed for løbende kurser og deltagelse i Red Barnets uddannelsesdage.

Om Plads til Alle

Projektet er et samarbejde mellem den enkelte kommune og Red Barnets lokalforeninger. Projektet omhandler i mange kommuner også et tæt samarbejde med DBU, som opkvalificerer fodboldklubber til at tage særlig godt imod børn, der ellers er afskåret fra foreningslivet. Læs mere om Plads til Alle. 

 

 

Vil du være frivillig i Red Barnet?

Som frivillig i Red Barnet kan du være med til at hjælpe udsatte børn og deres familier gennem en af Red Barnets lokalforeninger. Her kan du fx være med til at arrangere ture, aktiviteter og ferielejre.

Bliv frivillig hos Red Barnet

Tak til vores samarbejdspartnere