Frivillige venskabsfamilier til børn

Børn på 6-12 år kan få en frivillig venskabsfamilie gennem Red Barnet

Børn fra familier tilknyttet Københavns Kommunes Socialforvaltning Borgercenter Børn og Unge kan få en frivillig venskabsfamilie. Det hedder 'Hjem til os'.

Hvis man får en venskabsfamilie, så besøger man dem en eftermiddag om ugen i et år.

Hos familien bliver man en del af de almindelige aktiviteter i familiens hverdag. Fx spise sammen, spille spil sammen, spille fodbold i haven, hoppe i trampolin, få hjælp til lektier, lave kreative ting, gå en tur med hunden, se film sammen osv.

Tidspunktet for besøget aftales mellem barnets familie og den frivillige familie. De fleste besøg ligger cirka kl. 16-19 på en fast dag om ugen.

I den frivillige familie kan du lære børn og voksne at kende og få hjælp og støtte fra dem. Du kan få nogle gode oplevelser sammen med dem. Og så kan du få et frirum i hverdagen, hvor du kan slappe af.

Den frivillige familie er ikke ansat af nogen og får ikke nogen løn. De har meldt sig til, fordi de har lyst til at få et ekstra barn ind i deres familie.

Den frivillige familie vil gerne give barnet nogle gode, sjove og trygge oplevelser.

Den frivillige familie vil gerne være en ekstra familie i barnets liv. De vil gerne holde af barnet, og de vil gerne give barnet nogen at holde af og stole på. Lyder det som noget for dig? Så sig det til din forælder eller sagsbehandler. Det er sagsbehandleren, der kan melde dig til hos Red Barnet.

Andre børn har sagt om projektet:
Det er sjovt at være sammen med børnene i familien. Man kan spille med dem. Det er også sjovt at male sten med dem. Jeg kan også godt lide, at der er god mad. De voksne laver god mad.