Frivillige venskabsfamilier til børn

 

Børn på 5-13 år kan få en frivillig venskabsfamilie gennem Red Barnet

Børn fra familier tilknyttet Københavns Kommunes Socialforvaltning Borgercenter Børn og Unge kan få en frivillig venskabsfamilie. Det hedder 'Hjem til Os'.

Hvis man får en venskabsfamilie, så besøger man dem en eftermiddag om ugen i 1 år.

Hos familien bliver man en del af de almindelige aktiviteter i familiens hverdag. Fx spise sammen, spille spil sammen, spille fodbold i haven, hoppe i trampolin, få hjælp til lektier, lave kreative ting, gå en tur med hunden, se film sammen osv.

Tidspunktet for besøget aftales mellem din familie og den frivillige familie. Besøgene ligger indenfor tidsrummet kl. 15-20 på en fast dag om ugen.

 

I den frivillige familie kan du lære børn og voksne at kende og få hjælp og støtte fra dem. Du kan få nogle gode oplevelser sammen med dem. Og så kan du få et frirum i hverdagen, hvor du kan slappe af.

Den frivillige familie er ikke ansat af nogen og får ikke nogen løn. De har meldt sig til, fordi de har lyst til at få et ekstra barn på besøg i deres familie.

Den frivillige familie vil gerne give dig nogle gode, sjove og trygge oplevelser.

Den frivillige familie vil gerne være en ekstra familie i dit liv. De vil holde af dig, og de vil gerne give dig nogen at holde af og stole på.

Hjem til Os forløbet under Red Barnet varer i 1 år. Mange vælger dog at fortsætte kontakten bagefter. Håbet er, at venskabsfamilien også i fremtiden vil være en støtte for deres venskabsbarn.

Lyder det som noget for dig?
Så sig det til din forælder eller sagsbehandler. Det er sagsbehandleren, der kan melde dig til hos Red Barnet.

Andre børn har sagt om projektet 
Det er sjovt at være sammen med børnene i familien. Man kan spille med dem. Det er også sjovt at male sten med dem.

Jeg kan godt lide, at der er god mad. De voksne laver god mad.

Det er sjovt at bage chokoladekage hos dem. Jeg drømmer om at bage den hver gang.

Jeg er bedste venner med hele familien Og hundene elsker mig.