Få en frivillig venskabsfamilie

Hjem til os

Kunne du godt bruge lidt ekstra tid til dig selv en gang om ugen?
Kunne dit barn godt bruge en frivillig venskabsfamilie?

Børn på 5-13 år fra børnefamilier i København, der har en sag hos Borgercenter Børn og Unge, kan få en frivillig venskabsfamilie gennem Red Barnet. Projektet hedder Hjem til Os.

Hjem til Os er et samarbejde mellem Københavns Kommune og Red Barnet. Barnet besøger den frivillige familie en eftermiddag om ugen i 1 år.

Hvad laver man hos venskabsfamilien?
Barnet bydes velkommen som en del af hverdagen i familien. Det vil sige, at barnet bliver en del af alle de små ting, som familien i forvejen gør.

Det kan fx være madlavning, højtlæsning, spille et spil, fodbold i haven, hoppe i trampolin, hjælp til lektier, gå en tur med hunden osv.

Tidspunktet for det ugentlige besøg aftales mellem forældre og frivillige, men de fleste besøg ligger imellem kl. 15-20 en fast ugedag.

Det er den frivillige familie, der henter og bringer barnet.  

Hvad er formålet med Hjem til Os?
Barnet får nye relationer og oplevelser sammen med venskabsfamilien, og du får lidt ekstra overskud i en presset hverdag. 

Hjem til Os forløbet under Red Barnet varer i 1 år. Mange vælger dog at fortsætte kontakten bagefter. Når der er gået et år, aftaler forældrene og venskabsfamilien om kontakten skal fortsætte og hvordan. Håbet er, at venskabsfamilien også i fremtiden vil være en støtte for barnet.

Hvem kan få en plads i projektet?
Børn på 5-13 år fra Københavns Kommune, hvor barnet eller familien har en sag hos Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge.

Barnet matches med en frivillig familie fra barnets egen bydel i Københavns Kommune.

Vi tilbyder indsatsen til børn fra alle bydele i Københavns Kommune.

Er du og dit barn interesseret i at få en frivillig venskabsfamilie?
Du skal kontakte jeres sagsbehandler, som hjælper dig med at vurdere, om indsatsen passer til barnet og jer som familie.

Sagsbehandleren kan sammen med dig tilmelde barnet via en online formular. Du kan også kontakte projektleder Anna Furbo på [email protected]  eller telefon 2981 5934, hvis du vil høre mere eller har spørgsmål til forløbet.

Hvad har andre forældre sagt om projektet?

Mit barn er glad på en ny måde siden hun startede med at besøge dem.

Vi var begge to syge en dag han skulle på besøg hos venskabsfamilien. De havde aftalt at de skulle have stegt flæsk med persillesovs derovre fandt jeg ud af. For de kom dælme herhjem med noget til os!