Vinteren er livstruende
for børn i Ukraine

Vi er der fortsat for at beskytte dem

Vinteren er livstruende for børn i Ukraine Vi er der fortsat for at beskytte dem

450 kroner svarer til, at vi kan give tæpper til fem børn, så de kan holde sig varme.

Børn fryser i Ukraine

Vinteren er på vej i Ukraine. Og den kan komme til at handle om overlevelse. Temperaturerne falder drastisk – nogle steder helt ned til minus 20 grader. Mange børn, der i forvejen dagligt vågner op til en virkelighed fyldt med luftangreb, eksplosioner, bekymringer og frygt, skal nu også kæmpe for at holde sig varme.
Vi er til stede for at hjælpe børnene og deres familier.

Men vi kan ikke gøre det alene.

Sådan hjælper vi børnene

Akut hjælp

mad, vand og medicin

Vi er til stede i Ukraine og i Polen, Rumænien og Litauen. Med lokale partnere sørger vi for mad, vand, lægehjælp og pengeoverførsler til de familier, der har allermest brug for det.

Beskyttelse

fysisk og mentalt

Vi tager imod børn og deres familier samt børn, der flygter alene. Med lokale partnere giver vi psykologisk førstehjælp og et frirum fra kaosset i vores børnevenlige områder. Vi hjælper også familierne videre på deres flugt mod sikkerhed.

Skolegang

udvikling og læring

Vi støtter myndighederne, så børn kan fortsætte deres læring og udvikling. Vi uddeler undervisningsmateriale og etablerer online undervisning i biblioteker og forsamlingshuse. Vi uddeler også aktivitetskits til de børn, der stadig sidder i beskyttelsesrum mange af døgnets timer. 

Vi har med vores indsatser i og udenfor Ukraine hjulpet over 740.000 børn og familier siden februar 2022.

Vores indsats i Danmark

Her i Danmark tager vi sammen med vores mange frivillige imod de børn og familier, som er flygtet fra krigen. 

Til de helt små børn
Vores lokalforeninger rundtom i Danmark tilbyder en række aktiviteter til de børn og familier, som kommer til Danmark fra krig og katastrofer.
Det er blandt andet småbørnsklubber, hvor de helt små børn kan genfinde kontakten til deres forældre efter flugten til Danmark.
Og det er kreative frirum og udflugter, hvor børn og unge gennem positive oplevelser kan bearbejde de traumatiserende oplevelser, de har været igennem.

Til skoler og institutioner
Vi hjælper fagpersoner, forældre og elever med at tage godt imod børn, der er flygtet fra krig og katastrofer.
Det gør vi blandt andet med undervisningsmaterialet Forskellige Sammen Flugt til Skolegang og med gratis træningssessioner for fagpersoner, der er i kontakt med børn med flygtningebaggrund.

Til fagpersoner og frivillige
Vi driver hjemmesiden taggodtimod.dk, som indeholder en lang række råd og information for alle, der er i kontakt med børn og familier med flygtningebaggrund.

Til de familier, der mangler alt
Vores frivillige over hele Danmark uddeler gavekort til familier, som er flygtet til Danmark. Med gavekortet kan de forsyne sig med tøj, babyudstyr og legetøj i en af vores genbrugsbutikker.
Gavekortet deles også ud til økonomisk trængte familier i Danmark. Du kan være med til at give børn, der er flygtet til Danmark, en god start i Danmark ved at købe vores Velkomstpakke.

Så langt rækker pengene

806 kroner

Støt med 806 kr.

806 kroner svarer til, at vi kan forsyne to familier på tre personer med mad til en måned.

424 kroner

Støt med 450 kr.

450 kroner svarer til, at vi kan give tæpper til fem børn, så de kan holde sig varme.

280 kroner

Støt med 280 kr.

280 kroner svarer til, at vi kan give to familier hygiejnekits med basale nødvendigheder såsom sæbe, vaskepulver, tandbørster og tandpasta