Krigen i Ukraine sætter
børns liv i fare

Vi er der fortsat for at beskytte dem

Krigen i Ukraine sætter børns liv i fare Vi er der fortsat for at beskytte dem

Beskyt børn i krig og konflikt. Din støtte gør en forskel.
DIN STØTTE GØR EN FORSKEL

280 kroner svarer til, at vi kan give to familier hygiejnekits med basale nødvendigheder såsom sæbe, vaskepulver, tandbørster og tandpasta

Krigen i Ukraine er stadig i gang

Luftangreb og eksplosioner, der ødelægger hospitaler, skoler og hjem. Børn i alvorlig livsfare.
Krigen i Ukraine har nu varet over et halvt år. Siden februar 2022 er over 17 millioner  børn og deres familier sendt på flugt.
Tusinder har stadig akut brug for hjælp.

Sådan hjælper vi børnene

Akut hjælp

mad, vand og medicin

Vi er til stede i Ukraine og i Polen, Rumænien og Litauen. Med lokale partnere sørger vi for mad, vand, lægehjælp og pengeoverførsler til de familier, der har allermest brug for det.

Beskyttelse

fysisk og mentalt

Vi tager imod børn og deres familier samt børn, der flygter alene. Med lokale partnere giver vi psykologisk førstehjælp og et frirum fra kaosset i vores børnevenlige områder. Vi hjælper også familierne videre på deres flugt mod sikkerhed.

Skolegang

udvikling og læring

Vi støtter myndighederne, så børn kan fortsætte deres læring og udvikling. Vi uddeler undervisningsmateriale og etablerer online undervisning i biblioteker og forsamlingshuse. Vi uddeler også aktivitetskits til de børn, der stadig sidder i beskyttelsesrum mange af døgnets timer. 

Vi har med vores indsatser i og udenfor Ukraine hjulpet op mod en halv million børn og deres familier siden februar 2022

Vores indsats i Danmark

Her i Danmark tager vi sammen med vores mange frivillige imod de børn og familier, som er flygtet fra krigen. 

Til de helt små børn
Vores lokalforeninger rundtom i Danmark tilbyder en række aktiviteter til de børn og familier, som kommer til Danmark fra krig og katastrofer.
Det er blandt andet småbørnsklubber, hvor de helt små børn kan genfinde kontakten til deres forældre efter flugten til Danmark.
Og det er kreative frirum og udflugter, hvor børn og unge gennem positive oplevelser kan bearbejde de traumatiserende oplevelser, de har været igennem.

Til skoler og institutioner
Vi hjælper fagpersoner, forældre og elever med at tage godt imod børn, der er flygtet fra krig og katastrofer.
Det gør vi blandt andet med undervisningsmaterialet Forskellige Sammen Flugt til Skolegang og med gratis træningssessioner for fagpersoner, der er i kontakt med børn med flygtningebaggrund.

Til fagpersoner og frivillige
Vi driver hjemmesiden taggodtimod.dk, som indeholder en lang række råd og information for alle, der er i kontakt med børn og familier med flygtningebaggrund.

Til de familier, der mangler alt
Vores frivillige over hele Danmark uddeler gavekort til familier, som er flygtet til Danmark. Med gavekortet kan de forsyne sig med tøj, babyudstyr og legetøj i en af vores genbrugsbutikker.
Gavekortet deles også ud til økonomisk trængte familier i Danmark. Du kan være med til at give børn, der er flygtet til Danmark, en god start i Danmark ved at købe vores Velkomstpakke.

Så langt rækker pengene

424 kroner

Støt med 424 kr.

424 kroner svarer til, at vi kan give to børn skolematerialer til at opretholde skolegang på trods af krigen

280 kroner

Støt med 280 kr.

280 kroner svarer til, at vi kan give to familier hygiejnekits med basale nødvendigheder såsom sæbe, vaskepulver, tandbørster og tandpasta

140 kroner

Støt med 140 kr.

140 kroner svarer til, at vi kan give to børn psykosocial støtte som en del af aktiviteterne i et børnevenligt område i tre måneder