Sult, kolera og konflikt koster
børneliv i Yemen

Tusindevis af børn har akut brug for mad, vand og behandling nu!

Støt nu og red liv

Så langt rækker din støtte for 400 kr.

  • icon
    Medicin
    Penicillin til 40 syge børn i en uge

Forestil dig, at du ikke kan give dit barn mad. Det kan du ikke, fordi dit land er plaget af krig og tørke, og fødevarerne er få og meget dyre. Så du ser dit barn forsvinde for øjnene af dig.

Forestil dig, at dit barn tørster, men du har ikke noget rent vand. Kun beskidt vand, regnvand til at slukke tørsten med. Du ved, at vandet kan gøre dit barn meget sygt med kolera, men det er det eneste vand, du har.

Forestil dig så, at lægen ikke kan hjælpe dit syge barn. For han har ikke mere medicin, og hospitalet er blevet bombet i stykker af krig.

Hvert tiende minut dør et barn i Yemen
Lige nu er Yemen enhver forælders værste mareridt, og lige nu er Yemen et land, hvor et barn dør hvert tiende minut. Og børnene dør af sygdomme, der med få midler let kan behandles: Underernæring og kolera. Men der er næsten ingen midler tilbage i Yemen.

Børn fanget i cyklus af sult, vold og sygdom
Efter to års væbnede konflikter er børn fanget i en brutal cyklus af sult, vold og sygdom. Både underernæring og kolera kan nemt kan behandles, hvis du har adgang til basal sundhedshjælp. Men hospitaler og klinikker er blevet ødelagt, regeringens sundhedspersonale er ikke blevet betalt i næsten et år, og levering af vital bistand bliver blokeret. Børn må ikke betale for denne konflikt med deres liv, men lige nu er 10 millioner børn er i fare for at dø, og Red Barnet øger vores tilstedeværelse i landet nu.

Hjælp Yemens børn
Siden denne humanitære krise startede i 2015, har vi hjulpet 1,2 millioner mennesker, hvoraf de 700.000 er børn. Vi har lige nu 14 centre, hvor vi behandler børn med kolera, og mere end 90 mobile sundhedsenheder, der rejser rundt og behandler børn for både kolera og underernæring. Men behovet vokser og vi har brug for din hjælp. Støt nu og hjælp børn i Yemen og børn over hele kloden, der har akut brug for hjælp.

 

Hjælp børn som Arwa og red liv hver dag

Støt nu

Så langt rækker din støtte på 75 kroner

  • icon
    Sundhed
    Målebånd til at måle graden af underernæring på fem børn

Foto: Mohammed Awadh/Red Barnet

Hjælp børn som lille Arwa

Arwa på 10 måneder lider af akut underernæring. Arwa og millioner af børn i Yemen har brug for mad, rent drikkevand og medicin nu. 

Din støtte redder liv
Når du støtter, er du med til at behandle børn der er underernærede eller lider af kolera, samt uddele madkuponer og kontantbeløb til familier, så de kan få mad og vand – som de så desperat har brug for.

Vil du hjælpe børnene hver måned?
Bliv fast støtte og hjælp børn som Arwa og børn over hele verden der har brug for stærke voksne. Et fast bidrag fra dig, giver børnene og deres familier den kontinuerlige hjælp og støtte de så desperat har brug for.