Sult, kolera og konflikt koster

børneliv i Yemen

Hvert tiende minut dør et barn i Yemen
Giv et bidrag nu og red liv.

Så langt rækker din støtte for 400 kr.

  • icon
    Medicin
    Medicin til 40 syge børn i en uge

LIGE NU:

Yemens havneby Hodeidah er under angreb, som kan ødelægge en afgørende livline for nødhjælp og afskære børn og deres familier fra livsnødvendig mad og medicin.

Udsultede børn er i overhængende fare for at bukke under i en regulær humanitær katastrofe efter dagens angreb på Yemens havneby Hodeidah.
Ifølge flere internationale medier har regeringsstyrker onsdag indledt et angreb på Hodeidah med opbakning fra Saudi-Arabien. Havnebyen er den vigtigste indgang for nødhjælp i området.

- Kampene i Hodeidah kan blive den sikre død for tusindvis af børn og deres familier. Børn vil blive dræbt i kampene eller afskåret fra livsnødvendig mad og medicin. Angrebene kan skade infrastrukturen så vitalt, at det afskærer adgangen til livsnødvendig nødhjælp udefra. Vi har i årevis forsøgt at råbe verden op og appelleret til en diplomatisk løsning på konflikten, siger Red Barnets katastrofechef Kristine Mærkedahl Jensen


Støt med: 75 kr. 200 kr. 450 kr.

 

I øjeblikket befinder omkring 300.000 børn sig i Hodeida.
Red Barnet er ekstremt bekymret over situationen og har i flere omgange, senest i går, advaret om de fatale konsekvenser af et angreb på Hodeidah. Red Barnet vurderer, at der alene i Hodeidah er omkring 100.000 børn under fem år, der lige nu lider under den alvorlige sultkatastrofe, som hærger i Yemen.

Hvert tiende minut dør et barn i Yemen
Lige nu er Yemen enhver forælders værste mareridt, og lige nu er Yemen et land, hvor et barn dør hvert tiende minut. Og børnene dør af sygdomme, der med få midler let kan behandles: Underernæring og kolera. Men der er næsten ingen midler tilbage i Yemen.

Børn fanget i cyklus af sult, vold og sygdom
Efter års væbnede konflikter er børn fanget i en brutal cyklus af sult, vold og sygdom. Både underernæring og kolera kan nemt kan behandles, hvis du har adgang til basal sundhedshjælp. Men hospitaler og klinikker er blevet ødelagt, regeringens sundhedspersonale er ikke blevet betalt i mere end et år, og levering af vital bistand bliver blokeret. Børn må ikke betale for denne konflikt med deres liv, men lige nu er 10 millioner børn er i fare for at dø.

Hjælp Yemens børn
Siden denne humanitære krise startede i 2015, har vi hjulpet 1,2 millioner mennesker, hvoraf de 700.000 er børn. Vi har lige nu 14 centre, hvor vi behandler børn med kolera, og mere end 90 mobile sundhedsenheder, der rejser rundt og behandler børn for både kolera og underernæring. Men behovet vokser og vi har brug for din hjælp. Støt nu og hjælp børn i Yemen og børn over hele kloden, der har akut brug for hjælp.

Foto: Mohammed Awadh/Red Barnet

Hjælp børn som lille Arwa

Arwa på 10 måneder lider af akut underernæring. Arwa og millioner af børn i Yemen har brug for mad, rent drikkevand og medicin nu. 

Din støtte redder liv
Når du støtter, er du med til at behandle børn der er underernærede eller lider af kolera, samt uddele madkuponer og kontantbeløb til familier, så de kan få mad og vand – som de så desperat har brug for.

Vil du hjælpe børnene hver måned?
Bliv fast støtte og hjælp børn som Arwa og børn over hele verden der har brug for stærke voksne. Et fast bidrag fra dig, giver børnene og deres familier den kontinuerlige hjælp og støtte de så desperat har brug for.