Hjælp Yemens børn!

De er fanget i verdens værste katastrofe

Hjælp Yemens børn! De er fanget i verdens værste katastrofe

Børnene betaler den højeste pris for de voksnes krige. Du kan hjælpe i dag
Børnene betaler den højeste pris for de voksnes krige. Du kan hjælpe i dag

Så langt rækker din støtte for 296 kr.

icon

Rent vand

Børnene betaler den højeste pris for krigen i Yemen. Du kan være med til at gøre en forskel. Din støtte kan redde liv i dag.

Krigen i Yemen har nu raset i fem lange år. Konflikten har bragt landet i knæ og gjort situationen for de yemenitiske børn fuldstændig desperat. Over 12 millioner piger og drenge har brug for hjælp. Det gør situationen i Yemen til verdens værste humanitære katastrofe.

Hvert tiende minut dør et barn i Yemen. Piger og drenge bukker under for ting som kolera, difteri og akut underernæring – lidelser, der med få midler let kan behandles. Men hospitaler og klinikker er blevet ødelagt, regeringens sundhedspersonale får ingen løn, og levering af vital bistand bliver blokeret. Sikkerhed, trivsel og basale rettigheder er truede for millioner af børn i Yemen.

SMS BARN til 1912 og støt vores arbejde. Det koster 50 kr.

Red Barnet er til stede i Yemen og kæmper for at redde og beskytte børnene, som ingen andel har i krigen. Vi har foreløbigt hjulpet 1,5 millioner børn i Yemen. Kun med støtte fra mennesker som dig kan vi fortsætte det arbejde!

Konfliktens tal taler et helt tydeligt sprog:

  • Hvert tiende minut dør et barn i Yemen som følge af helbredelige sygdomme som diarré, fejlernæring eller luftvejsinfektioner
  • Hver eneste dag mister 100 børn under 5 år livet på grund af den katastrofale mangel på mad, og over 85.000 børn menes at være sultet ihjel siden krigens start
  • 17,8 mio. mennesker, heraf 9,2 mio. børn, har ikke adgang til rent drikkevand eller sanitetsfaciliteter
  • Mere end 2.000 skoler i Yemen er direkte berørt af konflikten. Over 250 skoler er ødelagt af luftangreb, mere end 1.500 er beskadigede og mere end 165 huser internt fordrevne. Derfor er mere end 2 millioner yemenitiske børn udenfor skolesystemet
  • I flere områder er op imod 75 % af skolerne ødelagte
  • Flere end 7,4 millioner børn har brug for beskyttelse og sikre omgivelser

Børnene er fanget i de voksnes krig

Krigen har haft næsten uoverskuelige konsekvenser for Yemen. Boligkvarterer er blevet bombet, skoler lagt i ruiner, infrastrukturen ødelagt. Millioner af mennesker er sendt på flugt, og Yemens offentlige sektorer kan ikke dække de massive behov alene, og har derfor akut brug for hjælp. Hele 80 procent af befolkningen har brug for nødhjælp. Det svarer til 24 millioner mennesker, hvoraf halvdelen er børn. Og det er børnene, der betaler den højeste pris. De betaler med deres helbred, med deres fremtid, med deres liv.

 

Du kan være med til at hjælpe!

Red Barnet er til stede i Yemen, hvor vi leverer målrettede indsatser, så udsatte børn, der er fanget i krigens mareridt, får den nødvendige hjælp. Og DU kan gøre en forskel! Når du støtter Red Barnet, støtter du arbejdet for at hjælpe Yemens børn. Sammen med dig uddeler vi fødevarer, rent drikkevand, medicin og vaccinerer. Vi behandler børn, der lider af underernæring, har fået skader fra krigshandlinger og traumer fra de grufulde ting, de har oplevet. 

Red Barnet yder psykosocial støtte for drenge og piger, blandt andet i vores børnevenlige områder, hvor børnene kan lege, lære og være i sikkerhed. Ved at etablere midlertidige undervisningslokaler og reparere skolefaciliteter arbejder vi desuden for at børn i Yemen kan genoptage deres skolegang. Desuden støtter vi vores lokale partnere i at udføre oplysningskampagner om børns rettigheder og vigtigheden af uddannelse.


SMS BARN til 1912 og støt vores arbejde. Det koster 50 kr.


Støt med: 75 kr. 200 kr. 450 kr.

 I Red Barnet behandler vi dine personoplysninger dels efter den gældende EU persondataforordning og dels efter den danske persondatalov. Læs mere om dine rettigheder, vores databehandling og persondatapolitik.