Skolebus angrebet i Yemen

Flere børn omkomne og sårede

Hvert tiende minut dør et barn i Yemen
Giv et bidrag nu og red liv.

Så langt rækker din støtte for 400 kr.

  • icon
    Medicin
    Medicin til 40 syge børn i en uge

LIGE NU: Skolebus angrebet
Mens danske børn er ved at pakke tasken og glæder sig til skolestart i næste uge, er livet slut for jævnaldrende i Yemen.
Tidligere i dag blev adskillige børn i alderen 6-14 år ramt af et luftangreb, mens de sad i deres skolebus under en udflugt. Der er meldinger om 50 dræbte, hvoraf 29 af dem var børn, og endnu flere såret

SMS BARN til 1220 og støt vores arbejde i Yemen. Det koster 50 kr.

Dette er seneste eksempel på de forfærdelige blodsudgydelser, der dagligt finder sted i Yemen. Landet er på tredje år fanget i en krig, der har gjort området til den værste humanitære krise i verden lige nu.  Og det er børnene, der betaler den højeste pris. De betaler med deres helbred, med deres fremtid, og – som nu altså i dag – med deres liv. 

 
Red Barnet er til stede i Yemen og kæmper for at give krigens børn et håb om en bedre fremtid. Vi uddeler mad, vand, vacciner og støtter børn, der har brug for at bearbejde traumerne over de grufulde ting, de har oplevet.  


Støt med: 75 kr. 200 kr. 450 kr.

 

I øjeblikket befinder omkring 300.000 børn sig i Hodeida.
Red Barnet er ekstremt bekymret over situationen og har i flere omgange, senest i går, advaret om de fatale konsekvenser af et angreb på Hodeidah. Red Barnet vurderer, at der alene i Hodeidah er omkring 100.000 børn under fem år, der lige nu lider under den alvorlige sultkatastrofe, som hærger i Yemen.

Hvert tiende minut dør et barn i Yemen
Lige nu er Yemen enhver forælders værste mareridt, og lige nu er Yemen et land, hvor et barn dør hvert tiende minut. Og børnene dør af sygdomme, der med få midler let kan behandles: Underernæring og kolera. Men der er næsten ingen midler tilbage i Yemen.

Børn fanget i cyklus af sult, vold og sygdom
Efter års væbnede konflikter er børn fanget i en brutal cyklus af sult, vold og sygdom. Både underernæring og kolera kan nemt kan behandles, hvis du har adgang til basal sundhedshjælp. Men hospitaler og klinikker er blevet ødelagt, regeringens sundhedspersonale er ikke blevet betalt i mere end et år, og levering af vital bistand bliver blokeret. Børn må ikke betale for denne konflikt med deres liv, men lige nu er 10 millioner børn er i fare for at dø.

Hjælp Yemens børn
Siden denne humanitære krise startede i 2015, har vi hjulpet 1,2 millioner mennesker, hvoraf de 700.000 er børn. Vi har lige nu 14 centre, hvor vi behandler børn med kolera, og mere end 90 mobile sundhedsenheder, der rejser rundt og behandler børn for både kolera og underernæring. Men behovet vokser og vi har brug for din hjælp. Støt nu og hjælp børn i Yemen og børn over hele kloden, der har akut brug for hjælp.

Foto: Mohammed Awadh/Red Barnet

Hjælp børn som lille Arwa

Arwa på 10 måneder lider af akut underernæring. Arwa og millioner af børn i Yemen har brug for mad, rent drikkevand og medicin nu. 

Din støtte redder liv
Når du støtter, er du med til at behandle børn der er underernærede eller lider af kolera, samt uddele madkuponer og kontantbeløb til familier, så de kan få mad og vand – som de så desperat har brug for.

Vil du hjælpe børnene hver måned?
Bliv fast støtte og hjælp børn som Arwa og børn over hele verden der har brug for stærke voksne. Et fast bidrag fra dig, giver børnene og deres familier den kontinuerlige hjælp og støtte de så desperat har brug for.