Vi rykker straks ud

når en katastrofe

gør alt til kaos

Foto credit: Tom Van Cakenberghe

Alle børn og voksne har ret til hjælp, når en katastrofe ødelægger deres liv. Vi redder masser af liv, fordi vi hurtigt kan levere nødhjælp.

Når en naturkatastrofe har ødelagt børn og voksnes liv, er det altafgørende, at hjælpen når hurtigt frem. Vi hjælper også, når krige, konflikter eller sult igennem lang tid truer børns liv og hverdag. Hvert år bliver op mod 300 millioner børn berørt af naturkatastrofer eller konflikter.

Nødhjælp er særlig vigtig i de første døgn

Når en katastrofe er sket, er det helt afgørende, at nødhjælpen kommer hurtigt frem for at redde flest mulige menneskeliv. Inden for 24 timer begynder Red Barnet at uddele medicin, mad, rent vand, hygiejne-kits og telte. Vi kan rykke hurtigt ud, fordi vi allerede har medarbejdere, kontorer og beredskabsplaner på plads i 120 lande verden over.

Vi opretter også sundhedsklinikker, midlertidige skoler og børnevenlige områder, hvor børn kan føle sig trygge, lege og tale med voksne. Børn, der er blevet væk fra deres forældre, forsøger vi at genforene med familien eller en støttefamilie. 

Fakta om nødhjælp og katastrofer

  • Op mod 300 millioner børn bliver hvert år berørt af krige, konflikter eller naturkatastrofer.

  • På en helt almindelig dag yder Red Barnet nødhjælp mindst 14 steder i verden.

  • Red Barnet arbejder altid sammen med de lokale myndigheder, FN, andre ngo’er og lokale partnere.