Vi bliver i landet

efter katastrofen

og hjælper med genopbygningen

Foto credit: Sarah Tyler

Efter en katastrofe hjælper vi børn med at få en tryg hverdag og bearbejde de voldsomme oplevelser.

Børn er ekstra sårbare, når en katastrofe har vendt op og ned på alt i deres liv. Tit er familiens hus, marker og husdyr gået til, og i værste fald har børnene også mistet deres forældre eller søskende. Ofte er der stor mangel på rent vand, sund mad og tryghed i tiden efter en katastrofe.

Vi nøjes derfor ikke bare med akut nødhjælp, vi går også hurtigt i gang med at genskabe en normal hverdag for de ramte børn. Vi hjælper med at genopbygge huse, skoler, vandforsyning – altid i samarbejde med lokale organisationer og myndigheder, der kender de lokale forhold.

Børnevenlige områder skaber tryghed

Børn, der har haft en katastrofe eller konflikt tæt inde på livet, er som regel dybt påvirkede af deres oplevelser. Derfor opretter vi børnevenlige områder, hvor de kan lege, lære og bearbejde de voldsomme oplevelser i trygge omgivelser med hjælp fra professionelle voksne. 

Red Barnet underviser også børnene i hygiejne, ernæring og sikkerhed, da de er særligt udsatte for sygdomme, sult og overgreb efter en katastrofe.

Skolen giver håb for fremtiden

Børnene har selvfølgelig også brug for hurtigt at komme tilbage på skolebænken. Red Barnet samarbejder med lokale myndigheder om at bygge midlertidige skoler.

Skolen er ikke kun vigtig for børnenes fremtids skyld. Den giver børnene tryghed og faste rammer i en kaotisk hverdag og hjælper dem også med at bearbejde de voldsomme oplevelser. Derfor træner vi også lærerne i at håndtere, at eleverne er stærkt påvirket af katastrofen.