Måltid, fritid, fremtid

For virksomheder

Vil du give en ung en god start på arbejdslivet? 

Har du et ledigt fritidsjob i din virksomhed? Og har du rum til at hjælpe en ung godt i gang med arbejdslivet? Så bliv en del af Måltid, Fritid, Fremtid. 

Vi søger virksomheder i Odense og Aarhus, som vil tage en ung i jobtræning i fire uger med henblik på at tage den unge i betragtning til et ordinært fritidsjob efterfølgende. 

Måltid, Fritid, Fremtid er en helhedsorienteret fritidsjobindsats, som skal hjælpe 15-17-årige, der befinder sig i udsatte positioner, med at få et fritidsjob.  De unge har af forskellige årsager udfordringer ved at finde fritidsjob på egen hånd, så derfor får de støtte til dette gennem deltagelse i projektet.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Red Barnet, Meyers Madhus, Aarhus og Odense Kommune, og projektet er støttet af Den A. P. Møllerske Støttefond. 

Den unge tilbydes et forløb med virkelighedsnær, praktisk undervisning med fokus på madlavning og køkkenfaglige temaer. Herefter kommer den unge i fire ugers fritidsjobtræning i din virksomhed. Hvis den unge ikke opnår ansættelse i din virksomhed efterfølgende, søger den unge fritidsjob i andre virksomheder med støtte fra en frivillig mentor. Den frivillige mentor støtter den unge gennem hele forløbet og vil koordinere med din virksomhed vedr. den unges jobtræning.

Måltid, fritid, fremtid

For at være en del af projektet som virksomhed, siger I ja til at:  

 • Tage en ung i fritidsjobtræning to eftermiddage om ugen i fire uger 
 • Udpege en virksomhedsven, som støtter og hjælper den unge i perioden, hvor den unge er i jobtræning hos jer. Virksomhedsvennen er også i kontakt med den frivillige mentor om koordinering af den unges jobtræning.
  ​ 
 • Tilbyde den unge en samtale ​ved jobtræningens afslutning, så den unge får erfaring med at være til en jobsamtale​. Samtalen gennemføres uanset om den unge tilbydes ansættelse i din virksomhed efter endt jobtræning.
  ​ 
 • Tage den unge i betragtning til aktuelle eller fremtidige fritidsjob-stillinger i din virksomhed. 
   

I er med til at:  

 • kompetenceudvikle jeres medarbejdere. Vi sørger for undervisningsmateriale og videoer udviklet af Red Barnet og Meyers Madhus​ til at klæde medarbejderne på til at arbejde med målgruppen
   
 • brande jeres virksomhed og skabe en synlig CSR-profil som socialt ansvarlig virksomhed. I får bl.a. udleveret stickers som kan bruges til en synlig kommunikation af jeres deltagelse i indsatsen. Derudover vil I blive nævnt her på siden, og I vil blive tagget i opslag på Facebook og Instagram, LinkedIn mm. i forbindelse med omtale af projektets virksomhedsindsats.
  ​ 
 • Gøre en forskel for en ung og skabe et godt fundament for, at den unge får en god tilknytning til arbejdsmarkedet på både kort og lang sigt.

Hvornår 

Måltid, Fritid, Fremtid kører løbende opstart fra efteråret 2020 til og med 2022. Fritidsjobstræning i virksomhederne finder sted i 4 uger:

Fritidsjobstræning i forløb 1 fandt sted i uge 43-46, 2020 i både Aarhus og Odense.  

Fritidsjobstræning i forløb 2 finder sted i uge 18-21, 2021 i Århus og i uge 23-26, 2021 i Odense.

Fritidsjobstræning i forløb 3 finder sted i uge 43-46, 2021 i både Aarhus og Odense.
 

Vil I vide mere? 

Kontakt projektleder i Meyers Madhus, Mia Rask Vendelbjerg på mail mive@meyers.dk eller mobil: 25 10 27 61.

Vi håber, I har lyst til at være med i projektet som samarbejdsvirksomhed!

Vores samarbejdsvirksomheder

Vores samarbejdsvirksomheder gør en stor forskel for sårbare unge og skaber et godt fundament for, at den unge får en god tilknytning til arbejdsmarkedet på både kort og lang sigt. Som samarbejdsvirksomhed forpligtiger man sig til at guide den unge godt og trygt igennem et 4 ugers jobtræningsforløb. Medvirkende samarbejdsvirksomheder i projektet ses herunder. I Forløb 1 medvirkede Hotel Scandic, Spiselauget, Restaurant Pondus, Cafe Biografen og Bilka.