MÅLTID, FRITID, FREMTID 

Vi hjælper udsatte unge med at komme ind på arbejdsmarkedet

'Måltid, Fritid, Fremtid' er et nyt projekt, som skal hjælpe unge i alderen 15-17 med at få et fritidsjob. Det kan være svært for udsatte unge at komme i gang med et fritidsjob, og de mangler typisk et godt skub, som kan bane vejen til et job.

I 'Måltid, Fritid, Fremtid' vil vi give dem det skub. Det gør vi ved at tilbyde de unge et forløb, hvor de får praktisk undervisning med fokus på madlavning og hverdagen i et køkken. Efter forløbet får hver ung tilknyttet en frivillig mentor og de forsætter i fritidsjobtræning i en lokal virksomhed indenfor restaurations- eller fødevarebranchen.

Ved at give de unge konkrete redskaber og erfaringer med at begå sig i et job, samt en mentor som kan hjælpe dem i den første tid på arbejdsmarkedet, håber vi at styrke de unge så de også for fremtiden kan begå sig på arbejdsmarkedet.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Red Barnet, Meyers Madhus, Aarhus Kommune og Odense Kommune, og har fået støtte fra den A.P. Møllerske Støttefond.

Om Måltid, Fritid, Fremtid
'Måltid Fritid Fremtid’ er en helhedsorienteret fritidsjob-indsats, som skal hjælpe unge i en udsat position mellem 15-17 år i fritidsjob. De unge tilbydes et forløb med virkelighedsnær, praktisk undervisning med fokus på madlavning og køkkenfaglige temaer. Herefter fortsætter de i fritidsjobtræning i virksomheder med støtte fra en frivillig mentor.

Forløbet varer i alt otte uger, og indsatsen har et særligt fokus på restaurations-og fødevarebranchen. Projektet løber fra marts 2020 til december 2022, og er blevet til i et samarbejde mellem Red Barnet, Meyers Madhus, Aarhus Kommune og Odense kommune. ’Måltid, Fritid, Fremtid’ er støttet af den A. P. Møllerske Støttefond.  

Vil du i kontakt med os, så skriv til maaltidfritidfremtid@redbarnet.dk

 

For unge

Leder du efter et fritidsjob i Aarhus eller Odense, men mangler hjælp til at finde et?

For unge

For virksomheder

Har du et ledigt fritidsjob i din virksomhed? Og har du rum til at hjælpe en ung godt i gang med arbejdslivet? Så bliv en del af Måltid, Fritid, Fremtid.

For virksomheder

Bliv frivillig

Vi søger løbende nye frivillige, fx som mentorer eller undervisere, til at være med en del af Måltid, Fritid, Fremtid i Aarhus og Odense

Bliv frivillig

For fagpersoner

Kender du en ung, der kunne have gavn af en håndholdt fritidsjobindsats?

For fagpersoner

Vores samarbejdspartnere