Vi arrangerer ferielejre

for børn og familier

Vi arrangerer hvert år ferielejre for børn og familier, der ikke har råd eller overskud til at komme på ferie.

Med vores ferielejre giver vi børn fra de dårligst stillede familier mulighed for at få gode oplevelser og nye venskaber i deres ferie. For mange børn i Danmark betyder skoleferie hverken rejser, sommerhusture eller udflugter. Vi hjælper familier, hvor forældrene ikke har råd eller overskud til at give deres børn de samme ferieoplevelser, som de fleste af deres kammerater får.

Børn fra de dårligst stillede familier kommer nemmere til at isolere sig socialt, og det kan have negative konsekvenser for deres opvækst. Derfor giver vi børn og forældre mulighed for at komme afsted på en ferielejr, hvor de kan få gode oplevelser og danne nye venskaber.


Ferielejre for både børn og forældre

Nogle ferielejre er kun for børn eller teenagere, mens andre er for både børn og forældre. Fælles for alle ferielejrene er, at de giver børnene nogle oplevelser, de ellers ikke ville få. De klatrer i træer, maler, tegner, tager på udflugter i skoven eller på stranden. De møder frivillige, der brænder for at give dem nogle gode oplevelser, og de får masser af nye venner.


Vær med på ferielejr som frivillig

Red Barnets lejre planlægges og afholdes af frivillige, der får uddannelse og rådgivning af Red Barnet. Vi afholder ferielejre fordelt over hele landet. Læs mere om Red Barnets lejre for familier og for børn.

Video: Ud på søen - ind i fælleskabet 2020 

Video: Red Barnet-sommerlejr 2017 

For nogle børn er det ikke en selvfølge, at der sker noget i sommerferien. Heldigvis kom over 1000 børn og forældre på ferie med Red Barnets frivillige i 2019. Vi har været på besøg på en sommerlejr på Nordvestfyn.

Fakta om børn og ferie

  • Godt 64.500 børn var fattige i 2018 ifølge tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, og mange forældre har svært ved at få råd til ferier og udflugter

  • Red Barnet arrangerede i 2018 mere end 25 lejre og weekendophold for børn og familier, der ikke ellers har mulighed for at komme på ferie

  • Mere end 639 børn og forældre kom i 2018 på ferie med Red Barnet med støtte fra Arbejdsmarkedet Feriefond

Bliv frivillig hos Red Barnet

Som frivillig i Red Barnet kan du være med til at hjælpe udsatte børn og deres familier gennem en af Red Barnets lokalforeninger. Her kan du fx være med til at arrangere ture, aktiviteter og ferielejre.

Bliv frivillig hos Red Barnet

Tak til vores samarbejdspartner