Red Barnets

ferielejre

Ferielejre for børn, unge og familier i udsatte positioner

For 10 % af alle børn i Danmark indebærer skoleferier hverken rejser, sommerhusture eller udflugter. Børn og unge fra familier i udsatte positioner kommer nemmere til at isolere sig, og det kan have negative konsekvenser for deres opvækst og trivsel, hvis de ikke får et pusterum fra deres pressede hverdag. Derfor har Red Barnet siden 1949 arrangeret ferielejre for børn, unge og familier i socialt, økonomisk eller kulturelt udsatte positioner.

- Den her lejr har været det bedste, jeg har oplevet i mit liv. Jeg har fået gode kammerater og hygget mig med mine venner, fortæller et barn, som var med på ferielejr i 2020På lejrene deltager børnene i positive fællesskabet gennem sjove aktiviteter og udflugter. Og de vender hjem med masser af gode minder og nye venner. 


Ferielejre for børn, unge og voksne

Nogle af vores lejre er kun for børn og unge, mens andre er for både børn og deres forældre. Fælles for alle lejrene er, at deltagerne får nogle spændende oplevelser, de ellers ikke ville få.

I Red Barnet holder vi flere slags lejre; familielejre for børn på 5-12 år og deres forældre, børnelejre for børn på 8-12 år, og teenage/ungelejre for aldersgruppen 13-15 eller 16-18 år.


Vær med på ferielejr som frivillig

Red Barnets lejre planlægges og afholdes af frivillige, der får kompetenceudvikling og rådgivning af Red Barnet. Vi afholder ferielejre fordelt over hele landet. Læs mere om Red Barnets lejre for familier og for børn og unge.

Video: Ud på søen - ind i fælleskabet 2020 

Fakta om børn og ferie

  • Godt 64.500 børn var fattige i 2018 ifølge tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, og mange forældre har svært ved at få råd til ferier og udflugter

  • I 2018 afholdte vi 25 ferielejre, hvor flere end 600 børn og forældre var med
  • I 2019 arrangerede vi 37 ferielejre for omkring 800 deltagere

  • I 2020 kom omkring 1.200 børn og familier på ferie på en af vores 54 ferielejre

Bliv frivillig hos Red Barnet

Som frivillig i Red Barnet kan du være med til at hjælpe udsatte børn og deres familier gennem en af Red Barnets lokalforeninger. Her kan du fx være med til at arrangere ture, aktiviteter og ferielejre.

Bliv frivillig hos Red Barnet

Tak til vores samarbejdspartner