Vi giver oplevelser

til børn, der lever i

fattigdom i Danmark

Foto: Mette Frandsen

Selvom Danmark er et rigt land, vokser alt for mange børn op i fattigdom

Børn fra fattige familier er ofte slet ikke i nærheden af at have det, som andre børn tager for givet. Mange går ikke til fritidsaktiviteter, holder ikke børnefødselsdage og må springe madpakken over sidst på måneden, fordi der ikke er råd. Varmt vintertøj og -støvler er heller ingen selvfølge. Det kan få børnene til at føle sig anderledes og udenfor. Bare et enkelt år i fattigdom kan have store konsekvenser for børns trivsel, deres karakterer i skolen og mulighederne for at få et job senere i livet.

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd var der 59.670 fattige børn i Danmark i 2019. Siden 2015 har tallet været markant stigende, og selvom tallet nu viser tegn på at stagnere, er der stadig alt for mange børn, der lever i fattigdom.

Red Barnet bekæmper konsekvenserne af fattigdom her og nu og arbejder på den lange bane med at forhindre, at børn vokser op i fattigdom

Alle børn har ret til at vokse op i hjem, hvor økonomien giver plads til trivsel og udvikling. Red Barnets mål er derfor klart: Ingen børn skal vokse op i fattigdom i Danmark.

Red Barnet afholder flere end 50 ferielejre om året, hvor børn fra udsatte familier inviteres ind i fællesskaber, der kan styrke deres selvværd og give dem nye legekammerater. I vores over 70 oplevelsesklubber får børn og familier med begrænset netværk mulighed for at få nye venner i deres lokalområde. Red Barnet har også frivillige følgevenner, som hjælper børn fra udsatte familier med at gå til en fritidsaktivitet.

Børnene bliver mødt af engagerede frivillige, der brænder for at give dem nogle gode oplevelser, de ellers ikke ville have fået, og vi ser, hvordan børnene blomstrer op og får venskaber, når de får et pusterum fra en hverdag, det ikke altid er nemt at være barn i.

På den lange bane kræver Red Barnet af politikerne, at de laver en klar plan for, hvordan vi afskaffer børnefattigdom i Danmark. Det kræver blandt andet, at de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes, at der genindføres en fattigdomsgrænse, og at der laves en årlig fattigdomsredegørelse med fokus på børn.

 

Fattigdom i Danmark

Næsten 60.000 børn lever i fattigdom i Danmark. Ifølge den seneste opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd var der 59.670 børn, som levede i fattigdom i Danmark i 2019.

I nogle kommuner, som fx Brøndby Kommune, lever mere end hvert 10. barn i fattigdom.

I de områder, hvor der bor færrest fattige børn, lever 2-4 % af børnene i fattigdom.

Ferielejre - oplevelser til børn og familier

Vi arrangerer hvert år ferielejre for børn og familier, der ikke har råd eller overskud til at komme på ferie.

Ferielejre

Plads til Alle

Børn, der går til fritidsaktiviteter, trives bedre. Derfor arbejder vi for, at alle børn får adgang til fritidsaktiviteter og bliver involveret i foreningslivet.

Plads til Alle

Familieoplevelsesklubber

I vores familieoplevelsesklubber kan børn og familier med begrænset netværk få gode oplevelser og nye venskaber i deres lokalområde.

Oplevelsesklubber

Naturoplevelser

Vi bruger naturen i mange af vores aktiviteter for de dårligst stillede familier i Danmark. Vi arrangerer udflugter og lege i naturen, der skaber gode fællesskaber.

Naturaktiviteter

Vil du gøre en forskel som frivillig i Red Barnet?

Vi har løbende brug for frivillige i vores lokalforeninger rundt om i Danmark.

Bliv frivllig

Småbørnsklubber

Med udvikling og etablering af indsatsen småbørnsklubber sætter Red Barnet nu konkret handling bag ordene i Småbørnsløftet. 

Småbørnsklubber

Måltid, Fritid, Fremtid

Et projekt der hjælper udsatte unge i alderen 15-17 med at komme i gang med et fritidsjob

Bliv frivillig famlie i 'Hjem til os'

I 'Hjem til os' kan I som familie åbne jeres hjem op og være med til at give et barn i en sårbar position en vigtig følelse: følelsen af at blive valgt til.

Hjem til os