Pippi of Today

Piger på flugt er vor tids svar på Pippi Langstrømpe

'Pippi of today' er et initiativ af The Astrid Lindgren Company i samarbejde med Red Barnet, som støtter piger på flugt. Pippi Langstrømpe er en fiktiv karakter, som blev skabt for 75 år siden af den svenske forfatter Astrid Lindgren. 2. verdenskrig var ved sin afslutning og millioner af piger var sendt på flugt.

I dag er mange flere piger tvunget til at forlade deres hjem og ikke kun for at flytte til nye byer, men også for at flytte til helt nye lande. De må samle al deres styrke, mod og håb for at kunne tackle svære situationer og finde vej til en lysere fremtid. Støt piger på flugt – vor tids svar på Pippi Langstrømpe.

Læs mere Pippi of Today og samarbejdet mellem The Astrid Lindgren Company og Red Barnet.

Pige i sort/rød kjole

Verdens stærkeste piger

Antallet af børn på flugt er højere end nogensinde før – der er flere end efter 2. verdenskrig for 75 år siden, da den første bog om Pippi Langstrømpe blev udgivet. Vi ved meget lidt om piger på flugt, deres historier og deres behov for beskyttelse. 2020 er året, hvor deres historier bliver hørt. Hundredvis af samarbejdspartnere over hele verden støtter ’Pippi of Today’. Alle indsamlede midler går til Red Barnets arbejde med børn på flugt.

I alle piger er der en Pippi Langstrømpe, og ligesom Pippi fortjener alle muligheden for at vælge retningen på deres eget liv.