GIV EKSTRAORDINÆR VINTERHJÆLP

Børnefamilier i Danmark har brug for støtte

Modelfoto

GIV EKSTRAORDINÆR VINTERHJÆLP Børnefamilier i Danmark har brug for støtte

Hjælp udsatte familier igennem en svær vinter.

Inflationen rammer udsatte børn hårdt

Vi arbejder for at hjælpe udsatte børn i Danmark. Hver dag – året rundt.

Lige nu ser vi, hvordan inflationen og de stigende priser har store konsekvenser. Værst er det for de fattigste børnefamilier, der har svært ved at betale for basale ting som mad, vintertøj og husleje.

Vi hører om familier, som ikke har råd til medicin eller som holder børnene hjemme fra skole, fordi der ikke er penge til madpakker. 

Vi sætter nu ekstraordinært ind med vinterhjælp for at hjælpe familierne igennem en svær tid. Hjælp os med at hjælpe dem.

Selv en lille handling gør en forskel.

Fattigdom i Danmark

“Jeg taler med familier, der sparer børnenes medicin væk, eller som springer måltider over, fordi de ikke har råd til mad på bordet”

Heidi Mødekjær, frivillig i Holbæk, Red Barnet

En akut situation

"Situationen er akut og dybt alvorlig. De familier, der i forvejen har allermindst, har svært ved at få mad på bordet. Derfor sætter vi nu ind med en ekstra håndsrækning.”

Johanne Schmidt-Nielsen, Generalsekretær, Red Barnet 

Børn bliver ensomme

“Mange børn stopper til fritidsaktiviteter, kommer ikke til børnefødselsdage og får ikke julekalender, fordi der ikke er råd. Det kan få børnene til at føle sig anderledes, ensomme og udenfor."

Morten Bo Andersen, leder af den frivillige indsats, Red Barnet

I Danmark lever 53.800 børn i fattigdom

Børnefamilierne, som vi er i kontakt med, befinder sig typisk i en udsat position, og det kan der være mange grunde til. En af grundene er fattigdom. 

Fattigdom gør børn udsatte, fordi de ikke er i nærheden af det, som mange andre børn tager for givet. Det kan være alt fra julehygge til sommerferier eller endda at få madpakker med i skole sidst på måneden.

Fattigdom sætter negative spor gennem livet. Børnene trives dårligere, isolerer sig, trækker sig fra sociale relationer, klarer sig dårligere i voksenlivet, får kortere eller ingen uddannelse og får flere sundhedsproblemer.

Læs mere om vores indsats for børn og familier i udsatte positioner i Danmark. 

Din håndsrækning giver familierne mulighed for at købe det, de har brug for for at komme igennem en svær tid. F.eks tøj, julegaver og dagligvarer.

850 kroner

Støt med 850 kr.

525 kroner

Støt med 525 kr.

185 kroner

Støt med 185 kr.

Hvem er vinterhjælpen til?

Den ekstraordinært høje inflation i Danmark har skabt et øget behov hos de familier, som vi i Red Barnet er i daglig kontakt med over hele Danmark. Vi møder dem gennem de aktiviteter, som vores frivillige driver rundt omkring i landet. Det er f.eks. familieoplevelsesklubber og ferielejre.

Hvordan kan man få vinterhjælp?

Familierne, som vi kan hjælpe med denne indsats, er henvist til os fra kommuner, skoler og socialrådgivere. De kommer i de klubber og lejre, som Red Barnets frivillige afholder. Det er de familier, der har brug for din støtte.

Hvordan hjælper I familierne?

Når du giver en donation, går den blandt andet til, at udsatte familier i Danmark kan få et gavekort til en dagligvarebutik. Familierne ved bedst selv, hvad de har brug for, så når du giver dem en håndsrækning, så kan de købe eksempelvis mad, julegaver eller vintertøj til deres børn for at komme godt igennem en svær tid.

Hvor mange får hjælp?

Vi kan med denne ekstraordinære vinterhjælp nå ud til de familier, der kommer i vores klubber og på vores lejre.
Når vi har nået målet og har uddelt vinterhjælp til dem, vil resterende donationer gå til vores øvrige arbejde for udsatte børn og familier i Danmark. En hjælp og støtte vi giver hver dag – året rundt.