Hjælp børn på flugt igennem den kolde vinter

Børn fryser
Giv et bidrag og giv dem varmen

Så langt rækker din støtte for 331 kr.

  • icon
    Vaccinationer
    til fem børn mod tuberkulose, polio og mæslinger

Kulden kommer, og den er farlig for børn på flugt
Hundredetusindevis af flygtningebørn fra Syrien går nu den 7. vinter i møde i flygtningelejre i bl.a. Libanon.  Uden mere hjælp vil der igen denne vinter være børn, der får forfrysninger og lungebetændelse, som de risikerer at dø af. 


I f.eks. Beeka-dalen i Libanon kan vinteren blive meget kold. Mange flygtninge bor i faldefærdige barakker eller telte, hvor der kun er en presenning mellem det sted, hvor børnene sover og sneen udenfor.

For mange millioner børn og familier på flugt, er vinteren en farlig tid. De fleste bor i telte eller utætte boliger, og især børnene rammes hårdt af kulden. Mange flygtningebørn har kun det tøj, de havde på, da de flygtede fra deres hjem. De mangler vintertøj og støvler for at komme lunt og sikkert igennem vinteren. De får forfrysninger og lungebetændelse – og børn dør. De dør, fordi de ikke har varmt tøj og et lunt sted at sove. De dør, fordi der ikke er medicin til at behandle dem, og fordi de ikke får nok mad i maverne. 

Det går hårdest ud over børnene
Desværre er det altid børnene, der rammes hårdest i kulden, og vi har de sidste par vintre set, at vinterkulden koster børns liv som følge af f.eks. forfrysninger eller infektioner. Derfor sørger Red Barnet for, at flygtningebørn får varmt tøj og et lunt sted at sove. 

Red Barnet sætter massivt ind nu! Og det kan vi gøre med din støtte. Vi uddeler telte, varmt tøj, mad og medicin til de udsatte flygtningefamilier i nærområder og i områder med krig og konflikt. Hjælp børnene nu og støt. Tak.