Hjælp et barn ind i fritidslivet
– bliv frivillig i Plads til Alle

Følg et barn til spejder, kor eller fodbold 

Som frivillig i Plads til Alle er det din opgave at hjælpe et barn i gang med en fritidsaktivitet og dermed ind i et fællesskab. Du hjælper barnet og dets forældre med mange af de ting, som måske er en selvfølge for alle dem, der er vokset op med et foreningsliv, men som er svært, hvis man aldrig har prøvet det før.  
 
Vi tilbyder dig 

  • Erfaring med at gøre børn stærkere ved at invitere dem ind i foreningslivet
  • Kompetenceudvikling og viden om socialt arbejde og foreningsarbejde
  • Glædesfyldte øjeblikke med børn til sport, spejder eller sang  

Sådan foregår det

Sådan foregår det - grafik

Spørgsmål og svar om Plads til Alle

Hvad er dine opgaver som følgeven/fritidsguide i Plads til Alle?  

Du bliver matchet med et barn, som du motiverer til at komme i gang med en fritidsaktivitet. I de fleste tilfælde er du med i processen fra start til slut. Det vil sige gennem valg af aktivitet, indmeldelse i en klub, få pakket en taske med det rigtige udstyr, følge barnet afsted i en begrænset periode og holde øje med at barnet trives og fastholdes i aktiviteten. Aktiviteterne kan være fra sport, spejder eller musikundervisning til noget helt fjerde.

Du skal hjælpe barnet og dets forældre med mange af de ting, som måske er en selvfølge for alle dem, der er vokset op med og i et foreningsliv, men som er svært, hvis man aldrig har prøvet det før. Målet er at sikre, at fremmødet bliver godt og stabilt, og at forældrene føler sig rustet til at følge deres barn. 

Hvad er dine opgaver som aktivitetsleder i Plads til Alle?  

Som aktivitetsleder bliver din vigtigste rolle at koordinere og matche børn og følgevenner/fritidsguider.

Hvor meget tid skal du bruge? 

Du skal afsætte cirka to-tre timer om ugen. Der er stor variation i længden på forløbene, men de vil i gennemsnit vare tre til fire måneder. Du kan efterfølgende fortsætte som følgeven for endnu et barn. 

Hvilke kompetencer skal du have?

Der er ikke noget krav til din faglige baggrund. Du skal blot have lyst til at give børn gode oplevelser, være god til at skabe relationer til både barnet og familien og være åben i din tilgang til mennesker. 

Hvor er det? 

København, Frederiksberg, Århus, Roskilde, Odense, Helsingør, Kolding, Brøndby, Hvidovre, Billund, Faaborg-Midtfyn, Holbæk, Kalundborg og Kerteminde.   

Har du lyst til at høre mere om at være frivillig i Plads til Alle?

Når du har tilmeldt dig, vil du blive kontaktet af en frivillig fra Red Barnets lokalafdeling i dit område. Sammen finder I ud af, hvordan du bedst kan være med til at gøre en forskel som frivillig i Plads til Alle.